Startlaphoz Csatlakozz!

Újabb megmozdulást szervez a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság november 12-én

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. november 08. péntek, 10:51
A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (amelynek tagszervezetei: Autonóm Területi Szakszervezet, Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Módszertani Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, Szociális Dolgozók Munkástanácsa)

2013. november 12-én, a Szociális Munka Napján

újabb nyomásgyakorló demonstrációkat szervez. 15:30-kor Petíció-t kíván átadni Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszternek, Soltész Miklós Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárnak és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszternek.

     Az akció célja ismételten az, hogy felhívja a figyelmet a szociális ágazatban dolgozók elfogadhatatlan jövedelmi viszonyaira és munkakörülményeire, valamint a kormányzattal való érdemi egyeztetés hiányára. Ezek eredményeképpen mára az állampolgárok részére nyújtott szociális szolgáltatások színvonala sok esetben tarthatatlan szintre süllyedt.

    A Petíciót negyvenezer aláírás támogatja és a támogatók egy része személyesen is eljön, hogy egy békés demonstráció keretében választ kérjen a megfogalmazott kérdésekre, követelésekre. Szeptember 4-én és 11-én egyes szervezetek ugyan tárgyaltak Soltész Miklós államtitkárral, de a tárgyalások megakadtak a költségvetési törvénytervezet nyilvánossá válásával, amelyben nem szerepel a szociális ágazat bérrendezése!
Az ágazat munkavállalói sztrájkra készülnek!

    A petíció átadását követően a résztvevők az Akadémia utcából átvonulnak a józsefvárosi II. János Pál pápa (volt Köztársaság) térre, majd a Mátyás térre, ahol 16.30 órától nagygyűlés megtartására kerül sor.

    A résztvevők 14:15 órától gyülekeznek a Széchenyi István téren, az MTA épülete előtt, illetve 16.00 órától a II. János Pál pápa téren.

    Megmozdulásainkra várjuk a szociális területen dolgozó kollégáinkat és a szociális szolgáltatások igénybevevőit egyaránt, valamint a sajtó képviselőit.

    Továbbá kérjük azon érintetteket, szimpatizánsokat, akik egyetértenek a követelésekkel, de az eseményen való részvételük akadályozott, viseljenek november 12-én – a szolidaritás jelképeként - kék színű szalagot.

Budapest, 2013. november 7.

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

Kapcsolattartó:
Szűcs Viktória elnök (BDDSZ)  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kiss László elnök (FESZ)  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb megmozdulást szervez a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság november 12-én.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector