Startlaphoz Csatlakozz!

Pataky Péter: Minden tagunknak meg kell mutatnunk, mit tudunk értük tenni!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 07. szombat, 11:55
Pataky Péter, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) újonnan megválasztott elnökének megválasztása utáni beszéde az MSZSZ kongresszusán:

Köszönöm a támogatásotokat, és bizalmatokat.

    Mai kongresszus példaértékű tettet vitt véghez. Példaértékűt, mert korábbi vitáink, egymással szembeni meg nem értettségünk, olykor személyes félreértések ellenére, vagy talán dacára együtt voltunk képesek újat alkotni. Sokan drukkoltak nekünk, de tudjuk, hogy sokan ellenünk voltak. Velük nem kívánok foglalkozni, hiszem, bebizonyítjuk nekik is, hogy a mai tettünk nem valaki, vagy valami ellen történt, hanem éppen, hogy valamiért. A munkavállalók jogaiért, egy élhetőbb és szolidáris társadalomért! Talán meglepő ez az állandó ellenségkereső, kompromisszumképtelen világban, de lám kedves kollégák, mi ilyenek vagyunk. És mi ehhez még példát is tudunk mutatni.
 
Kedves Kollégák!

    Amikor folytak a tárgyalások az egyesülésről, akkor állandóan egy gondolat járt a fejembe. Kopp Mária, a neves orvos, pszichológus mondta, hogy „Jó szándékot kell feltételeznünk egymásról, még akkor is, ha nem egyezik a véleményünk. Ha a megelőlegezett bizalom elvész, mérhetetlenül leromlanak a kapcsolatok.”

    Ti most bizalmatokat jeleztétek felém, és tudom, hogy voltak/vannak vitáink, de azt is tudom, hogy ezek során mindig a kölcsönös kompromisszumot kerestük. És én ennek szellemében is fogok dolgozni.

    Ugyanakkor ez nem egyszemélyes show. Ezért is gondolom, hogy a mai nap sikere közös, és a holnap felelőssége mindannyiunk vállát terheli. Az elkövetkező hónapok az építkezés időszakát jelentik. Egyszerre kell közös munkaszervezetet teremteni a három konföderáció alapjain, építkezni azokon a területeken, ahol éveket veszítettünk el, és lezárni teljes mértékben az integrációs folyamatot.

    Ebben a munkában tudom, hogy nagyon fontos a megelőlegezett bizalom. Én is ezzel fordultam hozzátok, és ezt tapasztaltam mindegyik konföderációs vezető részéről.
 
    Köszönöm, hogy hitem szerint történelmi lépést tettünk ma közösen. Persze soha sem akkor válik valami történelmi nappá, amikor megtörténik, hanem az utókor a cselekedet értékelése során nevezi ki azzá. A Magyar Szakszervezeti Szövetségnek megalakulása történelmi kell legyen. És egyben egy új esélyt ad a dolgozói érdekképviseleti világ számára. Élen kell járnunk, néha gálánsaknak kell lennünk, de érdekeinkért erővel is ki kell állnunk.
 
Kedves Kollégák!

    Azt gondolom, hogy egy új szervezet elnökének köszönő beszéde nem csak ünnepi kell legyen, hanem foglalkoznia kell az előttünk álló feladatokkal. Mai nap a történelemkönyvekbe akkor kerülhet be, ha a holnap és a holnapután munkájával bizonyítani tudunk. Mik a közös teendőink:
  • létre kell hozni a Magyar Szakszervezeti Szövetség új munkaszervezetét, amely egyszerre szolgáltat, hátteret biztosít, és presztízst sugároz;
  • meg kell teremteni az egységes területi jelenlétet, és végig kell gondolni az ágazatokkal közösen, hogy együtt mit kell tennünk az adott területen;
  • meg kell szólítanunk a közöttünk dolgozó, vagy a szakszervezeti világ iránt még csak érdeklődő új generációt. Esélyt kell adni számukra, és igen néha pozitív módon diszkriminálni kell őket. Mi felelősségünk, ha nem lesz mögöttünk egy ütőképes fiatal szakszervezeti vezetői gárda;
  • eszmei értelemben ki kell tárni kapuinkat, és meg kell szólítani a civil társadalmat. Nekünk nem csak a munkaadói szervezetek, és más szakszervezetek a partnereink. Nekünk szélesebb társadalmi partnerséget kell ennél kiépíteni.
  • és nem utolsó sorban minden tagunknak meg kell mutatnunk kik vagyunk, és mit tudunk értük tenni. A legkisebb településen lévő kollégát is meg kell tudnunk szólítani, közvetlenül be kell vonni a munkába. Ha a meglévő, és bennünk bízó kollégáknak meg tudjuk mutatni, hogy jól döntött, amikor bizalmával megtisztelt bennünket, akkor ők lesznek a legjobb hírvivőink. A legjobb tagszervező kampány az elégedett tagtól indul el!

    Mindannyian tudjuk: a várakozás nagy. Mindenki azt várja mitől lesz ez az új szervezet több és jobb. Ez vezéreljen bennünket már az első napoktól.
    
    Itt vannak az első alkalmak amikor bizonyíthatunk: szociális ágazat követelései, a megalakult KÖZDEMOSZ kezdeményezése és a pécsi  vasas alapszervezet tisztségviselői és tagjai elleni munkáltatói támadás visszaverése immár közös ügyünk.

    Ehhez a munkához köszönöm a megelőlegezett bizalmat, a támogatást, és jó munkát kívánok mindannyiunknak!

    A magyar szakszervezeti mozgalom XXI. századi történetét megnyitottuk!

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pataky Péter: Minden tagunknak meg kell mutatnunk, mit tudunk értük tenni!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector