Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Orvosi Kamara közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 12. csütörtök, 13:13
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a közelmúltban szerzett tudomást arról, hogy múlt év decemberében egy saláta-törvény részeként benyújtott képviselői módosító indítvánnyal megváltoztatták az 1999. évi, a gazdasági kamarákról szóló CXXI. törvényt.

    Ennek nyomán ez év január 1-től valamennyi egyéni és társas vállalkozás számára kötelezővé tették a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába történő regisztrációt tekintet nélkül arra, hogy az érintett vállalkozás tevékenységének jellege kötelezővé tesz-e bármely hivatásrendi köztestületben (szakmai kamarában) való tagsági viszonyt. Így ez a rendelkezés a Magyar Orvosi Kamara tagságát is tízezres nagyságrendű tételben érinti.

    A regisztráció évente ismétlődően 5.000,-Ft-os költséggel jár. A MOK Elnöksége megvizsgálva a kialakult helyzetet, figyelemmel az orvoskar irányából megnyilvánuló elégedetlenségre, 2012. január 11-i ülésén a következő határozatot hozta: „

    A Magyar Orvosi Kamara nem ért egyet a gazdasági kamarákról szóló törvény módosításával, amelyet egyeztetés nélkül, a kamarai tagság jelentős hányadát érintő módon, annak kárára hoztak meg. Tiltakozik a törvény regisztrációs kötelmét előíró passzusai ellen, és ezért haladéktalanul kezdeményezi annak módosítását. Egyben felszólítja tagságát, hogy mindaddig, amíg a törvénymódosítás sorsa el nem dől, az MKIK-ba történő regisztrációtól lehetőség szerint tartózkodjanak."

    Indoklásul leszögezzük, hogy sem kereskedők, sem iparosok nem vagyunk. Orvosként betegeinket, Magyarország lakosságát szeretnénk továbbra is szolgálni annak dacára, hogy ez egyre lehetetlenebbé válik.

    A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége tagjaként egyezségünk volt az MKIK vezetésével, egyetértetve abban, hogy a készülő – ám mindeddig be nem nyújtott – új gazdasági kamarai törvény úgy rendelkezzen, hogy mindazon vállalkozások, melyek árbevételének több mint fele kötelező köztestületi kamarai tagságot feltételező tevékenység folytán keletkezik, mentesüljön az MKIK tagság alól, hiszen saját szakmája szerinti kamarájának tagjaként ott nyilvántartott és ellenőrzött. Sajnálatos hogy egyeztetés nélkül, és e megállapodást figyelmen kívül hagyva – netán arról kellő mélységben nem tájékozódva – született meg egy olyan döntés, amely az orvoskart közérzetében és anyagi helyzetében is hátrányosan érinti. (OS)

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Orvosi Kamara közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector