Startlaphoz Csatlakozz!

Az Együtt-PM üdvözli az óriásszakszervezet megalakulását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 09. hétfő, 12:27
Soha nem volt még olyan nagy szükség a munkavállalók érdekképviselőinek összefogására, mint most, a munkavállaló-ellenes Orbán-kormány országlása idején. Az Együtt-PM ezért üdvözli a három nagy szakszervezeti konföderáció egyesüléséből született Magyar Szakszervezeti Szövetség megalakulását.
 
    A kormány foglalkoztatáspolitikája meghatározóan a dolgozókat sújtó kegyetlen lépésekből állt. Az új munka törvénykönyvével számos jogától megfosztották a munkavállalót. A minimálbér reálértéke a kormányzati ciklus alatt csökkent. Csökkentették a munkanélküli segély összegét, a maximális igénybevételi idejét, szigorították a jogosultsági feltételeket is. Mintha a kormánytagok úgy vélték volna, a magyar ember azért nem dolgozik, mert lusta, ezért ösztökélni kell. Ez az elképzelés pedig már csak azért is hamis, mert Magyarország az élen van az egy főre jutó ledolgozott órák számában. Akinek tehát jut munka, az rengeteget dolgozik. A hétköznapok tapasztalata az, hogy a magyar munkavállaló még akkor is bemegy dolgozni, ha beteg, és otthon kellene maradnia. A szociális biztonság hiánya csak aggodalmakat növeli.
 
    Ma, Magyarországon a munkavállalók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Ezért fontos előrelépés a 250 ezer aktív tagot tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség megalakulása, amely a hatékonyabb, erőteljesebb munkavállalói érdekérvényesítés lehetőségét ígéri.
 
Scheiring Gábor országgyűlési képviselő,
az Együtt-PM szakpolitikusa

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Együtt-PM üdvözli az óriásszakszervezet megalakulását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector