Startlaphoz Csatlakozz!

Czomba Sándor : A kormány partner lesz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 10. kedd, 10:13
A kormány partnere lesz a konzultációban az új Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, hogy Magyarországon minél többen dolgozhassanak – hangzott el a negyedmillió tagot tömörítő konföderáció kongresszusán.

    A kormány kész párbeszédet folytatni és együttműködni az új szakszervezeti konföderációval, a pénteken alakult Magyar Szakszervezeti Szövetség tagjaival – jelentette ki az új konföderáció alakuló kongresszusán Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára hangsúlyozta: mind a munkavállalói, mind a munkaadói érdekképviseletekkel sok közös feladata van a kormánynak. Kifejtette: a világ nagyon sokat változott az utóbbi években nemcsak Magyarországon, ehhez pedig alkalmazkodni kell.

    Az Autonóm Szakszervezeti Szövetség, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma egyesülése is erről az alkalmazkodásról szól elsősorban: a három konföderáció az új kihívásoknak, feladatoknak, lehetőségeknek megfelelően döntött arról, hogy összpontosítja erejét – húzta alá Czomba Sándor.

    Emlékeztetett arra, hogy néhány napja jött létre a jövő évi minimálbérről és bérajánlásról szóló megállapodás, ami azt mutatja, hogy a szociális partnerek észérvek mentén képesek olyan döntéseket hozni, amelyek a magyar munkaadók, munkavállalók és a magyar foglalkoztatáspolitika szempontjából is meghatározó jelentőségűek.

    Czomba Sándor elmondta: közös a felelősségük, hogy olyan irányvonal mentén alakítsák a jövőben is a közös gondolkodást, amely szem előtt tartja azt a célkitűzést, hogy Magyarországon az országhatárokon belül minél több ember dolgozzon, és azok, akik átmenetileg a külföldöt választották, jöjjenek haza és itthon találjanak munkalehetőséget.

    „A legfontosabb feladatunk az, hogy gyarapodjunk”, Magyarország számára ez létkérdés, hiszen hosszú idő óta fogy a népesség, és így az ellátórendszereken keresztül képtelen az ország kezelni a problémáit – hívta fel a figyelmet.

    Czomba Sándor beszéde végén sok sikert kívánt az egyesüléshez, valamint ahhoz, hogy az MSZSZ sikeresen tudja képviselni a magyar munkavállalók érdekeit.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba Sándor : A kormány partner lesz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector