Startlaphoz Csatlakozz!

BKV: pénztárgép helyett csak dobozra futja?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 12. csütörtök, 15:56
Lázadoznak a fővárosi buszsofőrök, mert a rájuk kényszerített pénztárosi és jegyellenőri munka továbbra is rendezetlen, s egymásnak ellentmondó utasítások szerint kell dolgozniuk. Ráadásul úgy tudják, a beígért korszerű, biztonságos pénztárgépek helyett legfeljebb egy szánalmas pénzkazetta kerül a járművekre, abban fogják tartani a járműveken eladott jegyekből származó aznapi bevételt.  Egyelőre azt sem tudni, hogy az extra munkáért megkapják-e az ugyancsak beígért plusz pénzt.
 
    Rendezetlenség és káosz nehezíti a fővárosi járművezetők munkáját, az egyeztetés nélkül rájuk erőltetett jegyellenőri, pénztárosi feladatokat és a biztonságos utasszállítást egymásnak ellentmondó utasítások alapján kell végezniük. Egyelőre az ígéretek ellenére sem adott nekik senki egyértelmű hivatalos utasítást arra, hogy mi a fontosabb: az utasok biztonsága, a balesetmentes közlekedés, a bérletek és különféle ingyenes utazásra jogosító engedélyek tökéletes ellenőrzése, vagy esetleg a jegyek eladásából származó bevétel növelése. A mintegy hetvenféle jegy- és bérletfajta precíz ellenőrzésének, a jegyeladásnak és az utasok igényei szerinti gyakorisággal kiállított számla pontosságát, gyorsaságát, s közben a menetrend betartását is a tulajdonosi jogokat gyakorló Budapesti Közlekedési Központ inkognitóban utazó ellenőrei figyelik, s „feljelentik” azt, aki valamit nem az előírások szerint csinál – közölte Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke. Azt sem tudni még, hogy az extra munkáért a szakszervezeti nyomásra beígért plusz pénzt, műszakonként 500 forintot megkapják-e az érintett járművezetők, ugyanis egyelőre erre sincs semmiféle garancia.

    A sofőrök azt is kérték korábban, hogy ha már rájuk kényszerítették a jegyeladást – ami ellen normális körülmények között nem lázadnának, mert Európa számos országában így működik a kulturált közösségi közlekedés –, legalább ne a zsebükben kelljen tartaniuk a bevételt, hanem telepítsenek európai szintű pénztárgépeket a járművekre, s alakítsanak ki biztonságos fülkéket is a pénzt kezelő sofőrök számára. Annak ellenére, hogy a cégvezetés és a BKK illetékesei ezt is megígérték, egyelőre mindössze annyi történt, hogy elkezdődött valami házilag barkácsolt, vállalhatatlan színvonalú, egy európai főváros közösségi közlekedéséhez méltatlan pénzkazetta összerakása. A gépnek titulált szerkezet annyira nevetséges, hogy akkor, már inkább továbbra is a zsebükben tartanák a pénzt – közvetíti a járművezetők véleményét Nemes Gábor.

    A szakszervezet elvárja, hogy a BKK és a BKV vezetése is minél előbb teljesítse az ígéreteket: adjon egyértelmű, hivatalos utasítást a szerteágazó feladatok fontossági sorrendjére, s teremtse meg a kulturált, színvonalas és biztonságos pénzkezelés és utasszállítás feltételeit. Nemes felhívja a figyelmet arra, hogy amíg a kényelmes irodákban, az íróasztalok mellett ülők hetekig gondolkoznak egy szabályozás összeállításán, addig a sofőrök minden munkaóráját megnehezíti a rendezetlenség és a káosz, ami az utóbbi hónapokban kialakult. Az EKSZ a helyzet azonnali rendezését követeli, mielőtt még az utasok is veszélybe kerülnének az összevissza intézkedésekhez igazodó járművezetők legjobb szándéka ellenére.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - BKV: pénztárgép helyett csak dobozra futja?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector