Startlaphoz Csatlakozz!

MSZSZ: Tartsa be a kormány az országos bérajánlást!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 18. szerda, 16:03
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöksége megdöbbent a kormány azon döntésén, hogy az országos bérajánlás és a minimálbér emelés mértékétől eltérően jövőre mindössze 2,4%-kal akarják emelni a közfoglalkoztatottaknak járó béreket. Emiatt kezdeményezzük a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma rendkívüli összehívását, valamint, hogy annak üléséig ne hirdesse ki a kormány az új közfoglalkoztatási bért.

    A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) megszületett megállapodás szerint jövőre mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum 3,5%-kal emelkedik, valamint az országos bérajánlás mértéke is ezzel megegyező.

    Ennek kapcsán hozott kormányzati döntés azt jelenti, hogy több mint 300 ezer közfoglalkoztatásban dolgozó béremelése nem éri el a 3,5%-os mértéket. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöksége felháborítónak tartja, hogy a kormány a 300 ezer közfoglalkoztatásban részt vevő esetében nem hajlandó követni a VKF keretében megszületett megállapodást, és tartunk tőle, hogy az állami vállalatok bértárgyalásai kapcsán követendő kormányzati magatartást ez a döntés előrevetíti.

    A közfoglalkoztatási bér bevezetése rontotta a magyar bérhelyzetet. A „normál” bérű munkák kiszervezése, majd közmunkával történő felváltása miatt tömegek végeznek az alacsony összegű minimálbérnél kevesebbért munkát. A mostani döntés tovább növeli a különbséget a minimálbér és a közfoglalkoztatási bér között. Ez a helyzet elfogadhatatlan a munkavállalóknak.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség véleménye szerint a piaci viszonyok között a szabályok betartásával működő munkáltatók könnyen veszíthetnek azokkal szemben, akik állami segítséggel alacsony bér mellett közmunkásokat foglalkoztathatnak, és ezzel versenyelőnyre tesznek szert.

    Ezért kérjük a VKF-ben lévő munkáltatói szövetségeket, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, és még ez évben kerüljön összehívásra VKF rendkívüli ülése. Felszólítjuk a kormányt, hogy a VKF ülése előtt ne kerüljön kihirdetésre a 2014. évi közfoglalkoztatási bér és közfoglalkoztatási garantált bér.

Budapest, 2013. december 18.

Magyar Szakszervezeti Szövetség
Elnöksége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZSZ: Tartsa be a kormány az országos bérajánlást!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector