Startlaphoz Csatlakozz!

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság: további biztosítékok kellenek az ágazati bérek rendezésére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. december 19. csütörtök, 18:53
 A mai napon harmadik alkalommal került sor plenáris ülésre a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Kormány kijelölt képviselői között. Az ülésen a Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes-államtitkár részletezte a 2014. január 1-jétől bevezetni kívánt ágazati pótlékrendszert, illetve ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy januárban megkezdi működését egy munkacsoport, mely kidolgozza a szociális ágazati életpályát.

   A sztrájkbizottság hangsúlyozta, hogy a pótlékrendszer bevezetésével nem tekinti megoldottnak az ágazatban dolgozó 92 ezer munkavállaló helyzetét, ezért további biztosítékokat kért a Kormányzat részéről az ágazati bérek rendezésére, különös tekintettel arra, hogy a sztrájkbizottság követelése az egészségügyi szakdolgozói bértábla szociális ágazatra történő kiterjesztése.  A sztrájkbizottság a Kormányzat figyelmébe ajánlotta Székely László Ombudsman AJB-4579/2012 számú ügyben hozott jelenését: „… felhívom az emberi erőforrások miniszterének figyelmét, hogy a szociális ellátórendszer hatékony működését elősegítve, és tekintettel az ellátandó feladatok komplexitására, a jelentésemben ismertetett szempontok alapján fontolja meg az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztés szociális ágazatra történő kiterjesztését.”

    A sztrájkbizottság felhívta a Kormányzat figyelmét arra is, hogy a területről olyan jelzések  érkeztek, hogy a meglévő pl.: munkáltatói döntésen alapuló és egyéb helyben nyújtott pótlékok sok helyen visszavonásra fognak kerülni a munkáltatók által. A meglévő pótlékok elvétele megengedhetetlen, ezért a Sztrájkbizottság kérte a Kormány megelőző intézkedését.

 A Szociális Ágazati Érdekegyeztetés újraindítása és a munkaközi szünet munkaidőbe történő beszámítása vonatkozásában a Kormány vállalta, hogy írásban megküldi kapcsolódó javaslatát.

   Az egyeztetés végén a sztrájkbizottság átadta a sztrájkra vonatkozó még elégséges szolgáltatás javaslatát azzal, hogy írásban várják a Kormányzati választ, amelyről szükség esetén a sztrájkbizottság kész megállapodást kötni.

   A felek megegyezése szerint januárban tovább folytatódnak a tárgyalások.
 
Budapest, 2013. december 19.
 
                                                                                              Szociális Ágazati Sztrájkbizottság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szociális Ágazati Sztrájkbizottság: további biztosítékok kellenek az ágazati bérek rendezésére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector