Startlaphoz Csatlakozz!

Agg Géza: Nyílik az olló

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. január 20. hétfő, 11:57
A KSH jelentésében olvashatjuk, hogy a nettó átlagkereset 5,2 %-kal nőtt egy év alatt. Ennek nagyon örülünk. A keresetek évenkénti alakulása az egyes szakmák és személyek esetében is változik. Ez is rendben van. Az viszont nincs rendben, ha egyes rétegek reálkeresete több éven keresztül az átlag alatt van! Különösen elítélendő, ha a munkáltató maga az állam, aki az általa is elfogadott bérajánlást sok éven keresztül nem tartja be.
 
    A közszolgálati tisztviselők bérét meghatározó illetménylap 2008 óta nem nőtt. Az egyéb, törvényes juttatásaik is 10…20 %-kal csökkentek. A hat év alatt bekövetkezett 25 % fölötti infláció sokat rontott helyzetükön. Az átlagjövedelem alatti kategóriákban a tisztviselők reálkeresete 40 %-kal is csökkent! Egyre többen csúsznak a köztisztviselők közül is a szegénységi küszöb alá.

    Így néz ki az olló egyik ága.

    Az egykulcsos SZJA 2011. évi bevezetése következtében a magasabb beosztású tisztviselők is mintegy 20%-os reálkereset emelésben részesültek. Akinek havi bruttó 500 ezer Ft felett van a jövedelme, az akkora reálkereset növelésben részesült, mint amennyi az alacsony keresetű kormánytisztviselők havi bruttó bére!

    Nyílik az olló. Az átlag pedig rendben van.

    Tudjuk, hogy a politika művelése: művészet és tudomány, magas erkölcsi tartalommal.

    Tisztelt Jelenlegi és Leendő Kormány!

    Meg kell állítani a…zolló nyitását, nehogy a bicska is nyíljon!    

Dr. Agg Géza, a KSZSZ elnöke

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Agg Géza: Nyílik az olló.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector