Startlaphoz Csatlakozz!

Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) tájékoztatója a „munkavállalói oldal” tagjai részére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. január 23. csütörtök, 07:38
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2013. december 6-ai ülésén tárgyalta a közszolgálati munkavállalók 2014. évi bérkompenzációjának szabályairól szóló kormányrendelet-tervezetet.

A Munkavállalói Oldal a rendelettervezet szabályaira vonatkozóan módosításokat kezdeményezett.
Az egyik módosításazt indítványozta, hogy a minimálbér és a bérminimum emelkedése miatt a levonás ne 94 %-os, hanem legfeljebb 10 % legyen.

A másik lényeges módosítási javaslatunk az volt, hogy valamennyi közszolgálati munkavállaló a számára megállapított kompenzáció teljes összegére legyen jogosult, függetlenül attól, hogy az adott munkavállaló (vagy házastársa) igénybe veheti-e a családi adókedvezményt.

Ez utóbbi esetében külön is hangsúlyoztuk azt az ellentmondást, amely abból az új szabályból következik, hogy 2014. január 1-jétől a járulékkedvezmény igénybevétele nem csökkenti a kompenzációt.
Emlékezetes, hogy az OKÉT plenáris ülés után kezdeményeztem azt is, hogy a Munkavállalói Oldal levélben keresse meg Orbán Viktor miniszterelnököt, és – még a kormányrendeletről döntő kormányülés előtt – kérje az általunk javasoltak érvényesítését.

A Miniszterelnöknek szánt levéltervezetet véleményezésre megküldtem a képviselettel rendelkező konföderációk vezetőinek. A levél tartalmát illetően nem volt egyetértés, ezért – az OKÉT Munkavállalói Oldal nevében– annak elküldésére nem került sor. (Az ÉSZT, az MSZOSZ és a SZEF elnöke 2013. december 17-én e témakörben küldött levelet a Miniszterelnöknek.)

Javaslatainkat az OKÉT Kormányzati Oldala nem fogadta el, és az azóta megjelent és hatályos kormányrendelet sem tartalmaz a javaslatunknak megfelelő szabályokat.
Kértem az OKÉT Kormányzati Oldalát, hogy a fenti témával kapcsolatos indokokat írásban küldjék meg részünkre.

Dr. Modori László helyettes államtitkár válasza a mai napon megérkezett, amelyet tájékoztatásul mellékelek.
 
Budapest, 2014. január 22.
                                                           
 
                                                            Üdvözlettel:
 
                                                            Fehér József


Válasz bérkompenzációs javaslatokra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) tájékoztatója a „munkavállalói oldal” tagjai részére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector