Startlaphoz Csatlakozz!

KKDSZ: Elhibázott intézkedések sorozata sújtja az Országos Széchényi Könyvtárat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. február 17. hétfő, 11:55
Elhibázott intézkedések sorozata sújtja az Országos Széchényi Könyvtárat. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete aggályosnak tartotta, ahogyan 2013. szeptember 27-én az emberi erőforrások minisztere egyeztetés nélkül, nem szakmai indokokra hivatkozva felmentette a nemzet könyvtárának főigazgatóját, aki szabályos pályázaton elnyert, öt évre szóló kinevezésének negyedik évét töltötte, s akinek a minisztérium addigi szakmai munkáját - a közgyűjteményeket sújtó nehéz körülmények ellenére - két kiváló és egy jó eredménnyel értékelte.

    A méltánytalan eljárás azzal folytatódott, hogy a minisztérium nem írta ki a magasabb vezetői pályázatot, és egy szakmai végzettséggel nem rendelkező személyt bízott meg a feladatok ellátásával. Így immár öt hónapja nincs kinevezett és szakmailag megfelelő vezetője a nemzeti könyvtárnak. Nem értjük, hogy ezen az állapoton miért nem változtatott a minisztérium azóta sem.
  • A nemzet könyvtárának lebecsülése,
  • a nemzeti kultúra értékeinek leértékelése,
  • a szakmaiság semmibe vétele,
  • az emberi erőforrások gondatlan kezelése,
  • a közigazgatási tekintetben szabálytalan

és összességében rossz intézkedés minősíthetetlenségét csak fokozta az, hogy a megbízott főigazgató lemondása után, most újabb két hónapos megbízást ad a minisztérium az intézmény vezetésére, és továbbra sem nyilatkozik a pályázat kiírásáról.

    A Közalkalmazottak Jogállásáról szóló törvény nem ismer két hónapos megbízást, amennyiben nem helyettesítésről van szó. A megbízott személy végzettsége nem felel meg a jogszabályilag előírt képesítési követelményeknek. Nem a magyar kultúra zászlóshajójának, hanem egy sokkal kisebb intézménynek a dolgozóit sem tarthatja a fenntartó szervezet ilyen bizonytalanságban, ez – az egyébként is a jelen kormány ideje alatt számos jelentős megszorítást elszenvedett könyvtár – szakmai helyzetét, tudományos reputációját, nemzetközi hírnevét és szervezeti működését is tovább gyengíti.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KKDSZ: Elhibázott intézkedések sorozata sújtja az Országos Széchényi Könyvtárat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector