Startlaphoz Csatlakozz!

A BTDSZ vizsgálatot követel: eltűntek a szabadságok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. március 26. szerda, 18:31
Vizsgálatot követel, s ha szükséges, jogi lépéseket kezdeményez a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Társaságnál eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénz ügyében közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. A BTDSZ hónapok óta várja a választ az ügyben, ám úgy tűnik, a cégnél semmibe veszik a szakszervezeti és a munkavállalói jogokat olvasható a közleményben.

    Hová lettek a szabadságok, vagy azok kifizetésére szánt, s a tavalyi költségvetésbe beállított pénz, milyen alapon hozták át a bennragadt napokat erre az évre, s hol van az ehhez szükséges dokumentáció? Ezekre a kérdésekre várja a választ hetek óta hiába a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. vezetésétől a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. A BTDSZ azt követően kért magyarázatot a cégvezetéstől, hogy többször, több dolgozó is jelezte: a tavaly bennragadt szabadságát nem fizették ki, állítólag áthozták erre az évre, bár nem kérték a beleegyezését mondta Szabó István a szakszervezet elnöke. Az érdekvédők attól tartanak, hogy a szabadságból megmaradt pénzeket jogtalanul másra használta a cég, igaz, már az sem jogszerű, hogy úgy hozták át a megmaradt napokat erre az évre, hogy nincs róla szabályos, sőt semmiféle dokumentáció. Nem tudni, hova lett a tavalyi költségvetésben e célra beállított összeg, s a szakszervezet eddig hiába kérte a kimutatást, nem kapta meg, de még csak szóban sem kapott választ a kérdésekre. Ez jogszerűtlen, ellenkezik a munka törvénykönyvében előírtakkal  szögezi le az elnök. Arról nem beszélve mondja -, hogy továbbra sem tudni, mi lett a szabadságokkal.

    A BTDSZ először, még februárban, a cég ügyvezető igazgatójánál kezdeményezett egyeztetést, ám Tóth István Tibor a mai napig nem válaszolt, nem adott időpontot és lehetőséget a szakszervezeti megbeszélésre. A BTDSZ nem vár tovább az ügyvezetőre, a felügyelőbizottságnál kezdeményezett vizsgálatot, s ha szükséges, a jogi lépéseket is megteszi. A szakszervezet elvárja, hogy nevezzék meg a felelősöket, s legyen jogi következménye is a jogszerűtlenségnek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A BTDSZ vizsgálatot követel: eltűntek a szabadságok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector