Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: Nincs a pártoknak mondanivalója a foglalkoztatásról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 01. kedd, 14:53
A LIGA Szakszervezetek a választási kampány kezdetén – ahogy a korábbi választások előtt is – levélben fordult a parlamentbe aspiráló politikai pártokhoz, konzultációt kezdeményezve azok gazdaság- és társadalompolitikai koncepcióiról.

    Sajnálattal vettük azonban tudomásul, hogy egyetlen párt részéről sem volt fogadókészség a munkavállalók alapvető életviszonyait érintő kérdések megtárgyalásának indítványára.

    Mindez pontos lenyomata a magyar politikai – közéleti állapotoknak. A parlamentbe tartó pártoknak vagy nincs is elképzelése az alapvető szakpolitikai kérdéseket illetően, s ezért a politikai lózungok hangoztatásáig terjed a „hozzáértésük”, vagy mindez a munka világának mélységes lebecsülését tükrözi, ahol a munkavállaló csupán addig érdekes számukra, amíg a szavazólapot bedobja az urnába.

    Akárhogy is, a LIGA Szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy az ország sorsát formáló politikai erők nem érdekeltek abban, hogy a szavazópolgárokat mint munkavállalókat méltó tárgyalópartnernek tekintsék, és konzultáljanak velük az alapvető gazdaság- és társadalompolitikai kérdéseket – az ország jövőjét – illetően.

    Mindezekből az következik, hogy a majdani politikai döntések a pillanatnyi alkufolyamatokban a különböző érdekcsoportok aktuális erőviszonyainak megfelelően fognak eldőlni – s a vesztes oldalon ismét a bérből és fizetésből élő munkavállalók fognak állni.

    Mindez ismét borús képet fest elénk a munkavállalói tömegek érdekeinek érvényesülését illetően.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: Nincs a pártoknak mondanivalója a foglalkoztatásról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector