Startlaphoz Csatlakozz!

Randstad: Csak 57 eves korunkig dolgoznánk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 16. péntek, 10:59
Budapest, 2014. május 14. – A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó kutatásból. Globálisan az IT a legvonzóbb szektor.

    A magyarok több mint fele legszívesebben 60 éves kora előtt nyugdíjba menne, további egyharmada pedig maximum 62 éves koráig dolgozna. A jelenlegi nyugdíjkorhatárig, 65 éves korig csak a munkavállalók egytizede szeretne munkába járni. Az eredményeket összesítve a magyarok számára az ideális nyugdíjkorhatár 57 év lenne – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó reprezentatív kutatásból.

    „Ennek ellenére reálisan látjuk a nyugdíjazással kapcsolatos lehetőségeinket: arra a kérdésre, hogy ténylegesen meddig kell majd dolgozniuk, a megkérdezettek átlagosan a 66 éves kort jelölték meg” – mondta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. A magyarok csaknem fele arra számít, hogy 63-65 éves korban hagyhatja abba a munkát, 34 százalék azonban úgy gondolja, hogy csak 65 éves kora után mehet nyugdíjba. „Globális szinten optimistábbak az emberek, háromszor annyian bíznak a 60 éves kor előtti nyugdíjazásban, mint Magyarországon. A többség azonban világszinten is arra számít, hogy legalább 63 éves koráig dolgoznia kell majd” – tette hozzá Baja Sándor.

    A felmérés azt is vizsgálta, hogy a munkavállalók milyen körülmények mellett vállalnának hosszabb ideig munkát. A legfontosabbnak a fizikai és pszichés megterhelés csökkentése bizonyult a magyarok számára, ezt a kellemesebb munkahelyi légkör, a rövidebb munkaidő és a nyugodtabb munkabeosztás követte. „Ebből látszik, hogy az idősebb munkavállalók nem feltétlenül akarnak versengeni a fiatalokkal, azt várják a munkaadóktól, hogy a saját képességeikhez mért feladatokat végezhessenek” – mondta a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

Globálisan az IT szektor a legvonzóbb

    A világszerte 200 000 munkavállaló megkérdezésével zajló kutatás eredményei szerint globálisan a legtöbben az informatikai szektorban szeretnének dolgozni, a megkérdezettek 56 százaléka vállalna munkát valamilyen IT vállalatnál. A Randstad Awardot és globálisan a legvonzóbb munkahely díját ugyanakkor Magyarországhoz hasonlóan egy autóipari vállalat, a BMW érdemelte ki. A második helyre a Sony, a harmadikra pedig a Samsung került a globális rangsorban. A hazánkban első helyezést elért Audi ugyan nem szerepelt a globális döntősök között, de a Samsung Magyarországon a negyedik helyet, valamint az ipari termelő kategória legvonzóbb vállalatának járó különdíjat is megszerezte.

A Randstad Awardról:

    A világ legnagyobb munkáltatói márka felmérésében 23 ország munkaerőpiacát vizsgálják, ami a világgazdaság 75 százalékát fedi le. A kutatás keretében a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit vizsgálják. Az adatok gyűjtését és feldolgozását egy független kutatóintézet, a belga ICMA csoport végzi, életkor, nem és régió szerint reprezentatív mintán, a 18-65 éves korosztályban. A kutatásban globális szinten mintegy kétszázezer, Magyarországon több mint 5500 potenciális munkavállaló vett részt. Az adatfelvétel hazánkban 2013 novemberében, online megkérdezéssel zajlott.

Kapcsolódó képanyag:

Az ideális és a várható nyugdíjazási kor a magyarok szerint:
http://www.sakkom.hu/sites/default/files/Randstad_Award_nyugdij.jpg
Baja Sándor fényképe nyomdai felbontásban:
http://www.sakkom.hu/sajto/randstad/kepek/Baja_Sandor_Randstad_Hungary_nyomdai.jpg
Baja Sándor fényképe webes felbontásban:
http://www.sakkom.hu/sajto/randstad/kepek/Baja_Sandor_Randstad_Hungary_webre.jpg

Kapcsolódó webcímek:

A Randstad honlapja: http://www.randstad.hu/

További információ:

Jacobi Viktória
vezető kommunikációs tanácsadó
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20 7733-636
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Randstadról:

A Randstad 1960-ban jött létre, jelenleg több mint 40 országban működő irodáival a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cégének tekinthető. Magyarországon idén 10. éve van jelen a cég, mely a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik legmeghatározóbb szereplője. A jelenleg 70 fős csapat több fő területen közvetít és kölcsönöz elsősorban diplomával rendelkező munkavállalókat: üzleti támogató központok munkatársainak megtalálása mellett pénzügyi, értékesítői, mérnöki, HR és IT területen dolgozó közép- és felsővezetők kiválasztásában segít.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Randstad: Csak 57 eves korunkig dolgoznánk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector