A Volán társaságoknál bizonytalanságban van 18.000 munkavállaló

A Közúti Közlekedési Szakszervezet március 26-án kelt levelében - a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel közösen - kezdeményezték a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségénél (KKVSz) az alágazati kollektív szerződés azon pontjainak újratárgyalását, melyek a július 1.-től hatályba lépő új Munka Törvénykönyve szabályaival nem összehangolhatóak.

Bővebben




LMP: Elég a magánnyugdíjpénztári tagok kiszolgáltatottságából!

A kormány továbbra is bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban tartja a magánnyugdíjpénztárban maradni akaró tagokat azért, hogy átlépésre kényszerítse őket. A Lehet Más a Politika felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a tagok megtakarításainak biztonságát! Az LMP ezért kérni fogja a február elején már beadott törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét, amellyel lehetővé válna a magánnyugdíjpénztári megtakarítások átvitele az önkéntes nyugdíjpénztárakba.

Bővebben




Vasas Szakszervezeti Szövetség: a Mercedes elismeri a szakszervezet létjogosultságát

Tegnap, a Mercedes gyár ünnepélyes átadásán részt vett a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke, Balogh Béla, a regionális és megyei képviselőnk, Bere Ferenc és Sárosi Péter, a gyárban működő VASAS alapszervezetünk titkárának, Kovács Balázsnak társaságában. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója bejelentette, hogy a gyár dolgozóinak létszámát 3000-re növelik a kompakt-autó osztály generációjának újabb modelljének gyártása miatt.

Bővebben




A Liga túlszabályozottnak tartja az új Ptk. tervezetét

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemrégiben társadalmi egyeztetésre bocsátotta az új Ptk. tervezetét, amely várhatóan 2013-ban lépne hatályba. A LIGA Szakszervezetek értékelte a többszáz szakaszból álló tervezet szakszervezeteket és a munkaviszonyt közvetlenül érintő rendelkezéseit - különös tekintettel a jogi személy és az egyesület szabályozására -, és ezeket rendkívüli módon aggályosnak találta.

Bővebben




Haladékot kér az ombudsman a magán-nyugdíjpénztári tagoknak

Nem áll rendelkezésre kellő idő a megalapozott döntés meghozatalához, ezért az ombudsman azzal a kéréssel fordult a nemzetgazdasági tárcához, hogy a hamarosan lejáró határidőt soron kívül hosszabbítsák meg. Így reagált Szabó Máté azok panaszára, akiknek március 31-ig határozniuk kellene, hogy a magán-nyugdíjpénztárból visszalépnek-e a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

Bővebben