Startlaphoz Csatlakozz!

A LIGA Szakszervezetek szolidáris Tulassay Tivadar rektorral

A LIGA Szakszervezetek kiáll dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora mellett, aki tegnap bejelentette lemondását. A nemzetközileg is elismert gyermekgyógyász professzornak egyébként már csak három hónapja lett volna hátra mandátumából, utódját múlt héten már meg is választotta az egyetem szenátusa.

Bővebben
A társadalmi vita eredménye: új Nemzeti Alaptantervre nincs szükség

Az oktatási kormányzat állítólag gőzerővel dolgozik az általuk megfogalmazott Nemzeti Alaptantervre (NAT) érkezett vélemények feldolgozásán. A feladat nem lehet egyszerű, mivel a véleményformálók túlnyomó többsége egyöntetűen elutasította a dokumentum egészét. A társadalmi vita eredménye egyszerűen összefoglalható: a kormány által bevezetni kívánt NAT-ra nincs szükség.

Bővebben
A Magyar Szolidaritás Mozgalom felhívása a magyar értelmiséghez

 A múlt héten úgy tűnt, megnyugtatóan rendeződik Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktorijának ügye: a disszertációt vizsgáló bizottság jelentésére, majd a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának javaslatára az egyetem szenátusa visszavonta Schmitt Pál kisdoktori címét. A megalapozott döntést egyöntetűen támogatta a közvélemény jó része: különböző politikai nézeteket képviselő nemzetközi hírű tudósok, az egyetemi ifjúság szervezetei, illetve a Professzorok Batthyányi Köre, a baloldali sajtó és a jobboldali média véleményformáló orgánumai egyaránt. A határozat egyenes következménye - így látták - nem lehet más, mint az, hogy önmagának és hivatalának maradék méltóságát mentve az elnök mihamarabb megválik hivatalától. Egy pillanatig úgy tetszett, a szakmához való hűség, a tudomány etikai szabályainak tiszteletben tartása a civil kurázsi győzelmét hozza. Morális szempontból ez így is történt. Mi több, a SOTE szenátusának döntését a magyar értelmiség konzervatív értékeket valló körei is elfogadták, és Schmitt Pál távozásának szükségessége mellett álltak ki. A szégyenletes ügy eddig ismeretlen egységet teremtett: egyfajta közös felsorakozást a társadalmi akaratot figyelmen kívül hagyó, erkölcstelen hatalmi arroganciával szemben.

Bővebben
SZEF - Láva blog: Elvitték! Elvették! Lecserélik! Lemondott! Kizárják?

ALábbi írás a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) portálján jelent meg.  
Szerző: LÁVA

    Öt szó, öt nap a múlt hét csütörtöktől máig (2012. március 29. – április 2.). Apróságok. Önmagukban talán nem is érdekesek, együtt viszont a legborzasztóbb diagnózis.

Bővebben
A MALÉV Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének nyílt levele a felszámolóhoz és tulajdonosainak

NYÍLT LEVÉL a Malév Zrt. felszámolója és munkáltatójának tulajdonosai részére
A felszámolás alá került Malév Zrt.-nél mind a munkavállalók, mind szakszervezetünk részéréről teljesen átláthatatlanok a történések.
Mire jó? Kinek jó? Kinek az érdekét szolgálják például a legutóbb események?

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector