Eredménytelen bértárgyalások miatt pénteken egész napos demonstráció lesz a budaörsi Metro-áruház előtt

Demonstrációt jelentett be a Húsvét előtti péntekre, azaz április 6-ára a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) a METRO-nál képviselettel rendelkező alapszervezete.

Bővebben




LMP: A kormány és a megváltozott munkaképességűek - humánkatasztrófák sorozata jöhet

A megváltozott munkaképességűek ellátásairól szóló januárban életbe lépett törvény szerint az 57. életévüket be nem töltött, úgynevezett III. csoportos rokkantaknak felülvizsgálatra kellett jelentkezniük március 31-ig. Sajtóértesülések szerint a határidőig a 196 ezerből kevesebb, mint 180 ezren jelentkeztek a területi nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál. A jelentkezést elmulasztók nagy száma miatt az LMP szerint meg kell hosszabbítani a határidőt vagy törölni kell az értelmetlen adminisztrációs feltételt. A kormány intézkedéseiből eddig csak az ellátások összegét csökkentő és a hozzáférést szigorító elemek valósultak meg.

Bővebben




Az elmaradt bérkompenzációjuk miatt demonstrálnak az Auchan dolgozói

Demonstrációra készül a Húsvét előtti szombaton a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) az AUCHAN Magyarország Kft-nél képviselettel rendelkező alapszervezete. A demonstrációra az áruházlánc óbudai áruháza előtt kerül sor.

Bővebben