Hagyják békén dolgozni a Corvinust!

Nincs olyan szakmai ok, ami miatt a Corvinus Egyetemet megszüntetni, vagy akár szétszabdalni kellene. Téves minden olyan koncepció, amely integráció címén egy bizonyítottan magas színvonalon működő intézményt szétver. Már az is elképesztő, hogy a magyar felsőoktatás egyik nemzetközileg leginkább jegyzett egyetemét bizonytalanságban tartják, a sok munkával kialakított „márkát" megtépázzák és mindenféle gondolatkísérletek tárgyává teszik. A Corvinus esetében nincs szükség gondolatkísérletre, izzadságos tanulmányokra, csak arra, hogy hagyják békén dolgozni.

Bővebben




LMP: Corvinus Egyetem – Fejszével megy neki a kormány?

Az ország egyik legszínvonalasabb képzését nyújtó egyeteme, a Corvinus lehet a kormányzati megszorítások következő áldozata. A sajtó vadabbnál vadabb elképzelésekről számol be az egyetem szétcincálásának lehetséges forgatókönyveiről. Az LMP a tervekről világos beszédet vár Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, akihez a párt a hétfői parlamenti ülésen kérdést is intéz az ügyben.

Bővebben




Vasútleépítési kormánybiztos: a Fidesz a MÁV-ot is a Malév sorsára juttatná

A héten a Fidesz-kormány kinevezte a vasút leépítéséért felelős kormánybiztost, akinek elsődleges feladata az értelmetlen vasútritkítást levezénylése. Világossá vált, hogy a parlament előtt fekvő személyszállítási törvény csupán díszlet a vasútromboláshoz. Orbán Viktor kormánya a környezetbarát közösségi közlekedést is a Malév sorsára juttatja.

Bővebben