Magunkról

 

A Szakszervezetek.hu szuverén hírügynökségi portált az a felismerés hozta létre, hogy a munkavállalói és a munkáltatói képviseletek szakmai hírei, valamint ezek nemzetközi és hazai folyamatainak elemzései egyre inkább sajátos fénytörést szenvedve jelennek meg a sajtóban. A szakszervezeti, vagy munkaadói média megjelenések leginkább a botrányok, a tüntetések, a sztrájkfenyegetések, a bulvár szenzációk tükrében látnak napvilágot. A szociális partnerek pedig legtöbbször pártpolitikai preferenciák és előítéletek nyomán kerülnek be a napi hírfolyamba.
Hírügynökségi munkánk során a legfontosabbnak tartjuk a pontosságot a különféle érdekek hiteles, részrehajlás mentes, korrekt megjelenítését.
 
A Szakszervezetek.hu szakportálként mindenekelőtt a szociális partnerek  szereplői számára kíván hasznosítható, értékes információkat és intakt háttérmagyarázatokat nyújtani, a közvéleményt befolyásoló kis- és közepes hírigényű médiumoknak (újságoknak, rádióknak, televízióknak, online tartalomszolgáltatóknak) pedig a hírpiacon reális alternatívát kínálni.

Az információszolgáltatás mellett a Szakszervezetek.hu kiemelt feladatának tekinti, hogy teret adjon kulcsfontosságú érdekérvényesítési kérdésekről, illetve az érdekképviseletek társadalmi szerepe körül folyó polémiáknak. Olyan szakmai  vitáknak, amelynek minőségéhez az alapot a téma szakavatott ismerőiből toborozott szerzőgárda, illetve az alkalmanként felkért  hozzászólók szakértelme garantálhatja.

Moderálási Alapelvek

A szakszervezetek.hu független hírügynökség oldala moderált. A hírportál tartalmi színvonalának biztosítása érdekében minden látogatónktól elvárjuk, hogy elfogadja és kövesse az alábbi moderálási alapelveket. A moderálás célja a szerkesztőség illetve a társadalom nagy része által elfogadott hangvételű tartalom biztosítása az oldalon.

Tilos bármely olyan tartalom feltöltése a hozzászólásokban, amely:
1. vulgáris, obszcén, a jó ízlést sértő, fenyegető, trágár, zaklató, veszélyes;
2. mások jogait sértő, rágalmazás megvalósítására alkalmas, illetve rágalmazást valósít meg, hamis, jogtalan;
3. kisebbségi, vallási, faji nemzetiségi vagy szexuális hovatartozást sértő;
4. jogsértő: hatályos jogszabályba ütközik, bűncselekményre való felhívást, jelentkezést tartalmaz;
5. pornográf, önkényuralmi jelképet ábrázoló képeket, illetve ilyen témájú weboldalra vezető linket tartalmaz;
6. szabadalmi, védjegy-, eredet megjelölés-, származásjelölés- vagy mintaoltalmat sért;
7. szerzői vagy azzal szomszédos jogot sért;
8. nagy terjedelmű szöveg, mely akadályozza az olvashatóságot;
9. nem a témához kapcsolódó „offtopic” információ;
10. spam (kéretlen üzenet);
11. kereskedelmi, illetve reklámcélú.
Amennyiben a fentiekben tiltott tartalom kerülne fel az oldalra, azt a moderátor azonnali hatállyal törli.

A felhasználó letiltásának szabályai

Az a felhasználó, aki hozzászólásaival, feltöltött tartalmaival két alkalommal is a moderálási alapelvekben foglalt tartalmakat tesz nyilvánossá, letiltható.
A moderátor által egyszer már eltávolított tartalom újbóli visszahelyezése szintén letiltással jár.

Kérjük, segítse munkánkat, hogy mi is segíthessünk Önnek! Ha Önnek vagy szervezetének közlendője van a sajtó számára, jelezze ezt az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Postacím: 1406 Budapest, Pf. 63.
Telefon: +36 1 3384 059
fax: +36 1 3384 025
E-mail: info(at)szakszervezetek.hu
Kérjük, azt is jelezze, ha kérdése, észrevétele van munkánkkal kapcsolatban.

Bővebben




Együttműködési megállapodást kötött a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége

Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége 2012. június 4-én együttműködési megállapodást kötött.

Bővebben




Scheiring Gábor: Annyira súlyos, hogy reménytelen?

A munkavállalói érdekvédelem katasztrofális állapotát jól mutatja, hogy az év elején az LMP is magára maradt a kiszolgáltatottság ellen indított aláírásgyűjtésével. Nyilvánvaló, hogy az LMP is elkövetett számos alapvető hibát a kampány előkészítése és megszervezése során. A szakszervezetek részéről 30.000-50.000 aláírást reméltünk, sajnos azonban hamar rá kellett jönnünk, hogy támogatásuk inkább erkölcsi lesz. Néhány területet és ágazati szervezetet leszámítva a tehetetlenség és a tétlenség volt jellemző. Sokan nem bíztak a kezdeményezés sikerében, sokat számítottak a pártpolitikai szimpátiák is. Ezzel együtt a szakszervezetek látványos passzivitása és sikertelensége mégiscsak beszédes, s többről árulkodik, mint az aktuális kezdeményezés nehézségei.

Bővebben