Startlaphoz Csatlakozz!

Szorosabb együttműködésről tárgyaltak a vasasok és a vegyészek

A mai nap előzetes megbeszélést folytattak a Vasas székházban a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Magyar Vegyipari –Energiaipari és Rokonszakmákban Dolgozók Szakszervezete ( VDSZ ) képviselői a lehetséges együttműködés erősítéséről. A téma aktualitását erősíti az, hogy európai szinten és világ szinten is egyesültek a fémipari, bányász-energia, textil-ruházat-bőr-építőanyagipari, és vegyipari szakszervezeti szövetségek.

    A közös európai és világszövetség léte, az abban való tevékeny részvétel arra készteti a magyarországi ipari szakmákat is, hogy vizsgálják meg a szorosabb együttműködés lehetőségét, beleértve a közös szakszervezetet is. Az elmúlt hónapban az Ipari- Energiaipari Szakszervezetek Szövetségének tagszervezetei úgy döntöttek, hogy testületi üléseiken vitatják meg ezt a témát. Ez a folyamat jelenleg zajlik.

   Ezzel párhuzamosan indult el a párbeszéd a szorosabb együttműködés kialakításáról a Vasas és a VDSZ között. A megbeszélésen résztvevők egyetértettek abban, hogy az elmúlt 22 év már elég bizonyítékot adott arra, hogy a magyarországi szakszervezeti struktúrát át kell alakítani. Az igazi az lenne, ha a konföderációk lépést tennének az egységszakszervezet felé, de addig is – és emellett is- ott a lehetőség más szintű szerveződések előtt is, hogy keressék azokat a formákat és módszereket, amelyeken keresztül közösen hatékonyabbá és erősebbé tudnák tenni érdekvédelmi tevékenységüket.

    A mai megbeszélésen egymás álláspontjainak megismerése volt a cél. A két szervezet képviselői fontosnak tartották, hogy a megkezdett párbeszédet folytassák. Ősszel a két Elnökség együttes ülést tart, ahol már a lehetséges kooperációs területeket is felvázolják.

    A szakszervezetek tisztában vannak azzal, hogy nő a társadalmi elvárás az erősebb, hatékonyabb érdekvédelem iránt –főként ilyen politikai, gazdasági helyzetben- és ennek megfelelően nyitottan állnak minden olyan kezdeményezés elé, amely ennek a célnak az elérését segíti.


Budapest, 2012-07-04.


Vasas Szakszervezeti Szövetség              Vegyipari Dolgozók Szakszervezete

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector