Startlaphoz Csatlakozz!

2012. szeptember 29

LMP: Az unortodox oktatásfejlesztési forráselosztásnak a diákok látják a kárát

Magyarország az uniós források felhasználásával igen rosszul áll. A kormányzati hozzá nem értés és szervezetlenség miatt sok ezermilliárd forintot bukhatunk. Különösen nehéz helyzetben van az oktatásügy, amely az átlagosnál is kevesebb fejlesztési lehetőséghez jut. A kevés elérhető pályázat lebonyolítása is botrányos körülmények között zajlik. A szánalmas projektmenedzsmentnek az iskolák és diákok, végső soron pedig az egész társadalom látja kárát.

Bővebben




2012. szeptember 27

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége ajánlása a 2013-dik évi bérek, keresetek alakulására

Az MSZOSZ Elnöksége áttekintette a bérek és keresetek ez évi alakulását és megállapította, hogy az adóváltozások következtében 2012-ben a munkavállalók jelentős mértékű reálkereset csökkenést szenvedtek el. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bére átlagosan 1,6 százalékkal emelkedett, miközben az infláció 6 százalékos szintet ért el. Ez azt jelenti, hogy közel 5 százalékos vásárlóerő vesztés következett be.
 

Bővebben




2012. szeptember 26

A Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést indít, amennyiben a parlament elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot

A Szolidaritás Mozgalom európai polgári kezdeményezést indít, amennyiben a parlament elfogadja a regisztrációról szóló törvényjavaslatot
 magyar országgyűlés a mai napon kezdi meg a választási törvény módosításáról (például a jogfosztó választási regisztrációról) szóló általános vitáját.

Bővebben




2012. szeptember 24

Az Alkotmánybíróság javíthat a megváltozott munkaképességű emberek helyzetén

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) tiltakozik a hátrányos helyzetű, súlyos beteg és fogyatékos embereket sújtó kormányzati intézkedések ellen. A rendkívül alacsony összegű rokkantsági ellátások miatt sokan már most is éheznek, nem tudják fizetni a rezsit, a tél beálltával pedig a hideggel is meg kéne küzdeniük. A Szövetség bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság mielőbb napirendre tűzi a rokkantsági ellátórendszer ügyét és orvosolja a rokkant embereket ért súlyos jogsérelmeket, javítva ezzel a helyzetükön.

Bővebben




2012. szeptember 22

LMP: Érdemi megoldások helyett tüneti kezelések a foglalkoztatáspolitikában

Méltányolandó, hogy a kormány könnyíteni igyekszik azon dolgozók terhein, akik csak otthonuktól távol találnak munkát. Emellett azonban az LMP továbbra is hangsúlyozni kívánja, hogy átgondolt, jól felépített foglalkoztatáspolitikára és a helyi közösségeket megtartó munkahelyteremtésre van szükség. Ezen a téren még semmit sem tett le az asztalra a Fidesz-KDNP, ráadásul az Orbán-kormány két éves gazdaságpolitikai ámokfutása miatt mélyponton van a hitelezés és a beruházási kedv is.

Bővebben




2012. szeptember 21

A kormányzat minden szükséges és lehetséges lépést megtesz a MAL munkahelyeinek megőrzéséért

A MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. jelenlegi helyzetében a Kormány legfontosabb célja a nemzetgazdasági érdekekkel összhangban a munkahelyek védelme és megtartása. A céget e megfontolásból stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették.

    A munkahelyek megőrzése azonban nemcsak az állami szereplők, hanem a MAL és a térségben működő egyéb társaságok számára is rendkívüli feladatot jelent.

    A teljes egészében magántulajdonban álló MAL Zrt. esetében az állam leginkább védőháló biztosításával segítheti a tulajdonosok reorganizációs terveinek megvalósíthatóságát. A Kormány által a probléma kezelésére felállított tárcaközi munkacsoport ugyanakkor minden valódi megoldást jelentő, kivitelezhető alternatívát áttekint a vállalat helyzetének rendezése érdekében.

    A közvetlen támogatás lehetőségét a hazai és uniós jogszabályok erősen korlátozzák. A társaságra a kolontári iszapkatasztrófa által okozott súlyos környezetkárosítás miatt közigazgatási hatósági eljárás keretében 135 milliárd forint hulladékgazdálkodási bírságot szabtak ki.

    A MAL Zrt. keresetet nyújtott be a másodfokú határozat ellen, a peres eljárás az illetékes törvényszéknél folyamatban van. A MAL Bakonyi Erőmű Zrt. felé fennálló tartozása miatt a Kormány vételi tárgyalási ajánlatot tesz az erőműre, mert ezen az úton látja leginkább biztosíthatónak a térség és benne Ajka városa fűtését.(OS)

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Bővebben




2012. szeptember 14

Miért riogatják, provokálják a közszférát?

Elbocsátás, bérbefagyasztás, egzisztenciák derékba törése! Szakmailag megalapozatlan, provokatív, riadalomkeltő a közszféra ismételt létszámcsökkentéséről és további két évi a bérbefagyasztásáról szóló híradás.

Bővebben




Az MKKSZ javaslatára megváltoztatták a kormányablakos ügyintézői képzésre szóló jelentkezési határidőt

A területi közigazgatás átszervezéséhez, a járások kialakításához kapcsolódóan a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képzést szervez azon köztisztviselők-, kormánytisztviselők számára, akik a jövőben a jelentősen bővülő kormányablakok munkatársaiként kívánnak dolgozni.

Bővebben




Magyar Szolidaritás Mozgalom: Sajtóközlemény

A Szolidaritás Mozgalom felhívása a választópolgárokhoz, a demokratikus ellenzéki pártokhoz, mozgalmakhoz, civil és segítő szervezetekhez

Bővebben




2012. szeptember 13

LIGA Szakszervezetek: továbbra is szabályozatlan a hivatásos tűzoltók szolgálati ideje

Az elmúlt napon, a LIGA Szakszervezetek és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) közötti tárgyalások során, a LIGA Szakszervezetek vezetése megdöbbenve tapasztalta, hogy az Európai Uniós csatlakozás után 8 évvel, még mindig nem sikerült a magyar hivatásos tűzoltók szolgálati idejét - az egységes új katasztrófavédelmi rendszer kialakítása ellenére - az Európai Uniós munkaidős irányelvek és európai tűzoltók munkarendi gyakorlatának megfelelően kialakítani.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector