Tanulók Ifjúsági Szakszervezetének nyilatkozata a kormány felsőoktatási politikájáról

Melyben elítéljük a kormány felsőoktatási politikáját. Elítéljük, mert a diákok, oktatók, és szakmai szervezetek legmesszemenőbb kihagyásával, öncélúan alakítják át a felsőoktatási szerkezetet, a felsőoktatásba való bekerülést.

Bővebben




Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye

A hallgatókért és nem ellenük irányulnak a változások

    Megértjük, ha a diákok úgy érzik, szeretnék valahogy kifejezni, hogy tartanak a változásoktól, de bízunk abban, hogy az ellenállásból megértés lesz, mert a változások értük és nem ellenük vannak. Fontos, hogy a hallgatók megértsék a kormány új felsőoktatási stratégiáját, és felismerjék az abban rejlő lehetőségeket. Tudatosítsák, hogy ösztöndíj, részösztöndíj, diákhitel formájában az állam mindenkinek kifizeti a felsőfokú tanulmányait. A felsőoktatás megújítása arról szól, hogy hosszú távon jó minőségű, fenntartható rendszer alakuljon ki, hogy ne csak a mostani generációnak, hanem az utánuk jövőknek is legyen hol tanulni.

Bővebben




A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség közleménye

A felsőoktatás átalakításának hatása a szolgáltató szektorra (HOA állásfoglalás): A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség aggodalommal értesült a felsőoktatást érintő újabb kormányzati lépésekről, amelyek az államilag finanszírozott képzés igénybevételének lehetőségét csak nagyon szűk körben tennék lehetővé a fiatalok részére. A kellő előkészítés és az érdekeltekkel folytatott konzultáció nélkül bevezetett radikális intézkedések alapjaiban roppanthatják össze a magyar felsőoktatási rendszert, amely hosszú távon gátolhatja Magyarország gazdasági növekedését.

Bővebben