2013. március 29

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ)

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) Az együttműködés célja, hogy a két szervezet a közös érdekek alapján, egymás tapasztalatait felhasználva választ keressen a magyar felsőoktatás előtt álló legfontosabb feladatok kihívásaira.

Bővebben




2013. március 28

KASZ: DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG ALAKULT A METRO-NÁL

Ebben az évben is – akárcsak tavaly – megállapodás nélkül zárult a bértárgyalás a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a METRO Kereskedelmi Kft között.

Bővebben




2013. március 22

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete nem tarja elfogadhatónak a BKV Zrt. jelenlegi ajánlatát

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ, Egységes Közlekedési Szakszervezet) nem kívánja megakadályozni a BKV Zrt. idei bérfejlesztését.

Bővebben




MÉDOSZ: Az Óbudai Sütőipari Zrt-nél kialakult helyzetről

A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripai és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) KÖZLEMÉNYE az Óbudai Sütőipari Zrt-nél kialakult helyzetről

Bővebben




2013. március 19

Bérükért tüntetnek a volánosok

Béremelésért tüntetnek március 20-án (holnap), délelőtt fél 12-kor a volánosok, a szervezők tömegeket várnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé. A Közúti Közlekedési Szakszervezet az ágazathoz tartozókkal és szimpatizánsokkal együtt tiltakozik az ellen, hogy egyes kormányzati vezetők akadályozzák a helyi kollektív szerződésekben foglaltak teljesítését és a társaságok többségénél idén semmi esély béremelésre.

Bővebben




2013. március 13

Az ETUC elítéli a magyarországi irányváltásta totalitarizmus felé

Az Orbán Viktor konzervatív pártja által ellenőrzés alatt tartott magyar parlament március 11-én elfogadott egy új alkotmánymódosítást, amely fenyegetést jelent a demokráciára és a hatalom kiegyenlítettségére. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) határozottan elítéli ezt a módosítást, amely azt mutatja, hogy a kormány hatalmáta továbbiakbanmár semmi sem korlátozza.

Bővebben




2013. március 12

LIGA Szakszervezetek: a bérajánlás kerékkötője a VOSZ

A LIGA Szakszervezetek felszólítja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, hogy ne akadályozza az országos, háromoldalú bérajánlás létrejöttét azzal, hogy a folyamatos tárgyalások, és a többi szociális partner rugalmassága ellenére is teljes mértékben elzárkózik a megegyezéstől.

Bővebben




MGYOSZ - MSZOSZ együttműködés

Megújította és megerősítette együttműködési megállapodását a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövegsége (MGYOSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). A két szervezet kölcsönösen elismeri a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek a gazdasági és társadalmi érdekek védelme terén betöltött kitüntetett szerepét és azt, hogy az érdekképviseletek létezése és működése a tagok magánérdekein túlmutató közérdeket is szolgál, valamint szem előtt tartja a munkabéke megőrzésének fontosságát. A megállapodás többek között a kollektív szerződések számának növelését, az Ágazati Párbeszéd Bizottságok munkájának támogatását és intenzív munkajogi egyeztetést céloz meg.

Bővebben




2013. március 06

Hankook: béremelés és sztrájkbizottság

Eredményesnek tekinti a vegyipari szakszervezet (VDSZ) a Hankook Tire Magyarország Kft.-nél folytatott bértárgyalásokat, mert a cég ma először érdemi javaslatot tett: 5,5 százalékos emelést minden fizikai dolgozónak és átlagosan 5 százalék korrekciót a szellemi foglalkozásúaknak. A sztrájkbizottság ennek ellenére nem oszlik fel.

Bővebben




2013. március 05

LIGA Szakszervezetek: A bérajánlás már csak egy résztvevő egyetértésén múlik

Hétfő reggel folytatódtak a tárgyalások a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma munkavállalói és munkaadói szervezetei között. Közel az egyezség, már csak egy szervezeten múlik a konszenzus.

Bővebben