2013. július 31

A LIGA szakszervezetek által megrendelt közvélemény-kutatás előzetes adatai

LIGA szakszervezetek: Kétpólusú a magyar szakszervezeti mozgalom

Bővebben




2013. július 26

Kormánydöntés: Fürdővízzel a gyereket is…?!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) közös közleménye:

Bővebben




2013. július 24

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyílt levele Balog Zoltán miniszternek

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyílt levelet intézett Balog Zoltánnak az emberi erőforrás miniszternek

Bővebben




2013. július 23

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság alakult

A szociális ágazat igen szerteágazó, összetett feladatokat lát el, számos terhet levéve az egyének válláról, a társadalmi szerepvállalás, a társadalmi gondoskodás jegyében. Társadalmi megbecsülésük mégis elmarad! A szociális ágazatban dolgozók a nemzetgazdaság legrosszabbul fizetett alkalmazottai. Jelentős a fluktuáció, a létminimum körüli béreknek köszönhetően a szakma kezd „felhígulni”, ami a minőségi ellátást veszélyezteti.

Bővebben




2013. július 19

Villámakciót szervez a Húsipari Dolgozók Szakszervezete

A Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete a kollektív szerződés felmondása ellen tiltakozik.

A Pápai Hús 1913 Kft. júniusban felmondta a vállalat és a dolgozókat képviselő szakszervezet közötti Kollektív szerződést (KSZ). A Húsipari Dolgozók Szakszervezete tiltakozásul villámakciót szervez Pápán, a Kossuth utcán 2013. július 20-án (szombaton), 10 és 12 óra között.

Bővebben




Munkavédelem – az MSZOSZ állásfoglalása

Az utóbbi időben több képviselőnk is jelezte, hogy a cég vezérigazgatója, vagy a humánpolitika megkereste a munkavédelmi bizottságot, hogy nevezze meg azt a két fő (500 fős dolgozói létszám alatt foglalkoztató vállalatokról van szó) munkavédelmi képviselőt, akik majd munkajogi védettséget élveznek.

Bővebben




2013. július 17

SZEF közlemény a közszféra munkavállalóinak járó kereset kötelező banki átutalásával kapcsolatos költségviselési gyakorlatról

KÖZLEMÉNY
 
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Munkavállalói Oldala évek óta – függetlenül a négyévente változó kormányoktól – vitatja a közszféra munkavállalóinak járó kereset kötelező banki átutalásával kapcsolatos költségviselési gyakorlatot. Az érintett munkavállalók többségének semmilyen ezzel kapcsolatos kényszer költséget nem kompenzált érdemi módon a munkáltatója.
 

Bővebben




2013. július 09

Együttműködés a mosz és az fdsz ifjúsági tagozata között

Együttműködési Megállapodás


amely létrejött egyrészről a Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata (1125 Budapest, Szarvas Gábor út 9/b.)

másrészről a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata (1068 Budapest, Városligeti Fasor 10.) között, az alábbiak szerint.

Bővebben