Startlaphoz Csatlakozz!

2013. szeptember 27

2014-es bértárgyalások megkezdését kezdeményezi a LIGA Szakszervezetek

A LIGA Szakszervezetek kezdeményezi a 2014-es bértárgyalások megkezdését. A gazdasági fejlődést és a munkavállalók reálpozícióját figyelembe véve a LIGA Szakszervezetek a bérből és fizetésből élők részére a jövő évi inflációs várakozás és a várható GDP-növekedés összegének megfelelő bruttó béremelését tartja szükségesnek.

Bővebben




2013. szeptember 26

Földiák András: nyílt és a korábbiaknál részletesebben indokolt kérés az Országgyűlés képviselőihez a T/12053 számú iromány tárgyában

Földiák András,a KKDSZ elnöke, az alábbi levelet és a hozzá tartozó mellékletet küldte el a képviselőknek:

Bővebben




2013. szeptember 24

AB közlemény a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetésének vizsgálatáról

Az Alkotmánybíróság a tegnap meghozott határozatával elbírálta a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény (Knymt.) elleni indítványokat. A testület alaptörvény-ellenesnek ítélte és megsemmisítette azt a szabályt, amelynek értelmében a szolgálati járandóság folyósítását a Knymt. hatálybalépését megelőzően elkövetett súlyosabb bűncselekmények miatt is szüneteltetni kell. Az Alkotmánybíróság az indítványokat egyebekben elutasította.

Bővebben




2013. szeptember 20

KSZSZ: EU szintű keret-megállapodás a központi közigazgatás minőségéről

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye:Az Európai Unió ágazati párbeszéd bizottságai sorában 40. a Központi Közigazgatás Ágazati Párbeszéd Bizottsága, melynek munkaadói oldalát az EUPAE, a munkavállalói oldalát pedig a TUNED delegáció képviseli. A Bizottság 2012. december 12-én fogadta el a "TUNED-EUPAE keret-megállapodás a központi közigazgatás minőségi szolgáltatásáért" című dokumentumot.

Bővebben




2013. szeptember 19

A SZEF támogatja a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság tevékenységét

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szolidáris a szociális ágazat munkavállalóit képviselő szakszervezetek és szakmai szervezetek által létrehozott Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság tevékenységével és egyetért a megfogalmazott követelésükkel. Ezért a tagszakszervezetein keresztül támogatja a célok eléréséért indított aláírásgyűjtő akciót.

Bővebben




2013. szeptember 18

Sztrájk az Operában

Ismét sztrájk az Operaházban

Szeptember 21-én 19 órától éjfélig tartó sztrájkot hirdetett az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ), a munkabeszüntetés miatt Verdi Falstaff című operájának bemutató előadása elmaradhat. Természetesen, a szakszervezet addig is folytatni kívánja a tárgyalásokat, a munkabeszüntetésre akkor kerül sor, ha szeptember 21-ig nem jön létre a tagság elvárásait kielégítő megállapodás.

Bővebben




2013. szeptember 13

A KKDSZ tiltakozik a muzeális intézményekről, nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény tervezet ellen

A jelenlegi kormányzati ciklusban meghonosodott gyakorlatnak megfelelően, kormánypárti képviselők egyéni módosító indítvánnyal kívánják megváltoztatni A muzeális intézményekről,  nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvényt. Ez a törvénymódosítási javaslat gyakorlatilag megfosztja a felelősség alól a nemzet kulturális emlékanyagát eddig gondozó közgyűjteményeket, és azt a Nemzeti Erőforrások Miniszterére ruházza át. Az előterjesztés azt mondja ki, hogy a mindenkori miniszter – beosztásából adódóan – a nemzeti prioritásokra hivatkozva a műtárgyakat őrző intézmények szakembereinél sokkal jobban ért a műtárgyak őrzéséhez, elhelyezéséhez, bemutatásához. A törvényjavaslatot benyújtó képviselők indoklása szerint a kiállításokon látható műtárgyak többszöröse található közgyűjteményeink raktáraiban (pedig ez a világ minden múzeumában így van), javaslatuk látszólagos célja ezen műkincs vagyon minél szélesebb körű hozzáférésnek a biztosítása. Hamis érvek álcája mögé bújva azt sugallják, hogy a muzeológusok indokolatlanul megfosztották a közt saját kincseinek élvezetétől!

Bővebben




2013. szeptember 11

LIGA Szakszervezetek: Siker, emberi jog lehet a vízhez való hozzáférés!

Miután a LIGA Szakszervezetek és ágazati szervezetei augusztusban újra felhívták a figyelmet a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége által indított Európai Népi Kezdeményezésre, alig egy hónap alatt sikerült Magyarországon is összegyűjteni a szükséges mennyiségű aláírást.

Bővebben




Nyílt levél Hende Csabának, Magyarország honvédelmi miniszterének

Tisztelt Miniszter Úr!

    Mi, a Honvédszakszervezet tagjai, hivatásos- szerződéses- nyugállományú- és szolgálati járandóságos katonák nem vagyunk önzőek. Sőt! Mi örülünk a közszférás kollégák sikereinek. Ezért is szolgált nagy örömünkre, hogy az egészségügyi dolgozók mellett a pedagógusok illetményei is emelkednek szeptembertől.
    Nekünk viszont a hivatásos és szerződéses állomány érdekében szükséges szót emelnünk. Tesszük mindezt azért, mert ebben az esztendőben, több esetben felelős személyektől elhangzott, hogy jövőre emelkedik a katonák illetménye. Ez a jó hír azonban az utóbbi hetekben az újság hírekben, a rádióban, tévében elhangzott riportok fényében veszített értékéből.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector