Startlaphoz Csatlakozz!

2014. február 28

Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség: Palacsinta Nap március 4-én

2014. március negyedikét, keddet a Szemem Fénye Alapítvány Palacsinta Nappá nyilvánította. Az Alapítvány beteg gyermekekkel foglalkozik és többek között egy gyermekhospice házat üzemeltet. Ez a Dóri Ház. Az idei Palacsinta Nap a Dóri Ház fenntartását szolgálja. A Palacsinta Naphoz a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség is csatlakozott.

Bővebben




Rácz Gábor: Újra sztrájkőrség Magyarországon

Egy történet, ami jól mutatja a rendszerváltás utáni magyar társadalmi és gazdasági modell kudarcát, s ami ezúttal olyan szakszervezeti reakciót váltott ki, amire évtizedek óta nem volt példa.

Bővebben




2014. február 26

KÖZDEMOSZ jótékonysági gála

Zsúfolt ház előtt nagy sikerrel zajlott a Hetedik Krajcár jótékonysági gála a Vasas szakszervezet székházában február 23-án, vasárnap délután. Mind a 6 szakszervezeti konföderációból voltak vezetők és tagok, igazi szép példa volt ez az együttműködésre és a szolidaritásra. A házigazda és az egyik fő szervező Ámon Betti, a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetője volt, aki Boros Péterné MKKSZ főtitkárral folyatott egy rövid beszélgetés arról, hogy miért is tartottuk ezt az újszerű jótékonysági szakszervezeti rendezvényt.

Bővebben




2014. február 22

A PSZ elnökének nyílt levele az emberi erőforrások miniszteréhez

Balog Zoltán úrnak
az emberi erőforrások minisztere
 
Tisztelt Miniszter Úr!
A Pedagógus Sztrájkbizottsággal kötött Megállapodás talán egyik leglényegesebb pontja az, amelyik a szakvizsgával és megfelelő szakmai gyakorlattal rendelkezők besorolásának kérdéseivel foglalkozik. [11. pont] A Megállapodás említett pontja szerint az érintett pedagógusok besorolása „esetleg, bizonyos, a szakszervezetek bevonásával kidolgozott, objektív szakmai feltételek figyelembe vételével” a Pedagógus II. fokozatba történik. A mára kialakult helyzet szerint az érintetteknek egy közel százoldalas, hetven indikátort tartalmazó portfóliót kell feltölteniük ahhoz, hogy átkerülhessenek a Pedagógus II. fokozatba.

Bővebben




2014. február 18

A Hetedik Krajcár

Jótékonysági gála a közszolgálati szegényekért

Bővebben




Közszolgálati Panasznap február 21-én

A KÖZDEMOSZ 28 szakszervezete és a szándékait támogató konföderációk képviselői 8 órán át, egymást követő beszédekben mondják el a különböző közszolgálati dolgozók súlyos gondjait, a most leköszönő kormányzati ciklus alatt elszenvedett sérelmeket és megszorításokat, valamint a következő kormány felé már előzetesen megfogalmazott követeléseiket.

Bővebben




2014. február 17

KKDSZ: Elhibázott intézkedések sorozata sújtja az Országos Széchényi Könyvtárat

Elhibázott intézkedések sorozata sújtja az Országos Széchényi Könyvtárat. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete aggályosnak tartotta, ahogyan 2013. szeptember 27-én az emberi erőforrások minisztere egyeztetés nélkül, nem szakmai indokokra hivatkozva felmentette a nemzet könyvtárának főigazgatóját, aki szabályos pályázaton elnyert, öt évre szóló kinevezésének negyedik évét töltötte, s akinek a minisztérium addigi szakmai munkáját - a közgyűjteményeket sújtó nehéz körülmények ellenére - két kiváló és egy jó eredménnyel értékelte.

Bővebben




2014. február 12

Ma tüntetnek a blokád alá vett kozmetikaicég dolgozói

A VDSZ  korábban kiadott közleményének megfelelően ma, (szerdán) délután 3 órakor tüntetnek az V. kerületi Alkotmány utca 23. számú ház előtt az EVM kozmetikai és háztartásvegyipari cég dolgozói, akik a vegyipari szakszervezet (VDSZ) támogtásával és irányításával néhány nappal ezelőtt blokád alá vették munkahelyüket, a XVII. kerület, Cinkotai úti gyárat.
 

Bővebben




Védőnők egymásért, egy célért: a hivatásunk megbecsüléséért!

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere!
Tisztelt Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár Úr!
Tisztelt Bábiné Szottfried Gabriella Miniszteri Biztos Asszony!

    Ezúton fejezzük ki köszönetünket azoknak a munkáltatóknak, akik a kormányrendeletek szerint eljárva - egyes településeken a szűkös erőforrásaik ellenére -, a védőnők bérkiegészítését teljes mértékben megvalósították.

    A védőnők bérrendezése azonban még mindig nem történt meg maradéktalanul. Sajnos, még 2014-ben is érkeznek olyan jelzések, hogy a bérkiegészítést, a területi pótlékot és az egyszeri kiegészítést nem, vagy csak részben kapták meg egyes településeken a védőnők.

Bővebben




2014. február 11


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector