Startlaphoz Csatlakozz!

2014. máj. 31

Az ország fele ott tart, mint Bulgária

A legfrissebb adatok láttán úgy festhet, Magyarországon egyre többen dolgoznak, ráadásul mind magasabb bérekért. A felszínt megkapargatva azonban kiderül: a magyar munkavállalók anyagi helyzete igencsak eltérő az ország különböző régióiban. Budapesten például majdnem kényszer annyit lehet átlagban keresni, mint egyes megyékben. De van például olyan térség, ahol jobban megéri az államnak dolgozni, mint egy magáncégnek – írja a HVG.

Bővebben




Rájuk dőlt a rezsicsökkentés: hét megyében leáll a kéményseprés

Június 30-án az ország hét megyéjében (Pest, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Nógrád megye), összesen 842 településen leáll a kéményseprői közszolgáltatás. Erről a pénteken határozott a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének (MKOI) ülése – írja a Népszabadság.

Bővebben




A VOSZ beleszólást kér a kamarai rendszer átalakításába

A vállalkozói érdekképviseletek szerint a kamarai rendszer tervezett átalakítása nem a kamara belügye, hiszen az egész gazdaságot, köztük a vállalkozókat és a munkavállalókat is érinti - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Bővebben




Balog: a pedagógusoknak bízniuk kell a kormány döntéseiben

Jó tanárnak lenni lehet, hogy eddig luxus volt, de mostantól kötelező - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen, amelyen elismeréseket adott át pedagógusoknak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Bővebben




Jó úton járunk a teljes közfoglalkoztatás felé

 Tavasszal folytatódott a foglalkoztatottság növekedése és a munkanélküliség csökkenése, így már nem csak az infláció, hanem a munkanélküliség is a rendszerváltás előtti időket idézi. Az elmúlt több mint két évtizedben soha nem volt még 4,1 millió magyarnak munkája, és soha nem tapasztaltunk tartósan alacsony, nulla százalék körüli inflációt. Ezt bármelyik piacgazdaság megirigyelné, hiszen a gazdaság élénkülése és a munkanélküliség dinamikus csökkenése mellett alacsony inflációs környezetet teremteni nem egyszerű – írja a Világgazdaság.

Bővebben




2014. máj. 30

Így omolhat össze a nyugdíjrendszer

 Ahogy telnek az évek, egyre kevesebb aktív korú tart el egyre több nyugdíjast. 2040-re a magyarországi nyugdíjrendszer akár össze is omolhat. Az öngondoskodás segíthet, és érdemes minél korábban elkezdeni – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Elvárások az építőiparban külföldön

Teljesíthetők vagy teljesíthetetlenek a külföldi építőipari munkák elvárásai a magyar munkavállalók részéről? A Tjobs.hu platformon megvizsgáltak közel 500 álláshirdetést az építőiparban az elvárások feltüntetése szerint-tudjuk meg Csatlós Orsolyától az álláskeresői platform sajtószóvivőjétől.

Bővebben




Megállapodott a Tigáz a szakszervezetekkel a bérekről

 A Tigáz Csoport új keresetszintről szóló megállapodást kötött a szakszervezettel. A lépés, amelyet hosszas tárgyalások előztek meg egyaránt szolgálja a vállalat és a munkavállalók érdekeit, hiszen az új keresetszint jobb teljesítményhez kötődik, amelynek feltétele az üzleti célkitűzések megvalósulása.

Bővebben




Több mint 11 ezer alkalmazottat érint a Siemens átszervezési terve

 - A Siemens konszern szerkezetátalakítási programja 11 ezer 600 állást érint világszerte megszüntetés vagy összevonás formájában - jelentette be pénteken Joe Kaeser vezérigazgató New Yorkban egy befektetői konferencián.

Bővebben




A kemény munkában hisznek a magyar fiatalok

A Z-generáció tagjai közül minden harmadik saját vállalkozásban gondolkodik. Ugyanakkor a 19 évnél fiatalabbak hisznek a multik erejében is – írja a HVG.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector