Lehet-e elkötelezett egy kölcsönzött dolgozó?

   Napjainkban egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a munkaerő-kölcsönzés. Mivel a munkaerő-kölcsönzés olyan atipikus munkajogviszony, amelyre a hagyományos munkaviszony jellemzői csak részben érvényesek, felmerül a kérdés, miként alakul a munkavállaló viszonyulása a munkáltatóhoz, ha ilyen keretek között kerül foglalkoztatásra. Felmerül továbbá az is, hogy mit tehet a munkát adó fél annak érdekében, hogy a dolgozó lelkesen, motiváltan és elkötelezetten viszonyulva feladataihoz éppúgy minőségi szinten dolgozzon, ahogyan az egy tipikus munkaviszony keretei között is elvárt lenne – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Behívásos munkaviszonyhoz is jár a tb

   Legfeljebb napi hat órás részmunkaidőben foglalkoztatható a munkavállaló ebben a fokozott rugalmasságot követelő foglalkoztatási formában. A munkaviszony teljes időtartama alatt, az egyes behívások között is fennáll a társadalombiztosítási jogviszony – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Országos összefogással hozzák helyzetbe a dél-dunántúli nőket

 A régió legnagyobb felsőoktatási intézménye és országos állásportálok is felsorakoztak a dél-dunántúli női munkavállalók elvándorlása ellen küzdő Lépj és Maradj! kezdeményezés támogatói közé. Az Európai Uniós finanszírozással megvalósuló kampány minden lehetséges eszközt segítségül hív a tömeges elvándorlás elleni küzdelemben, ami súlyos probléma a régióban, különösen a jól képzett nők esetében – olvasható a pecsiujsag.hu oldalán.

Bővebben




A falu, ahol mindenkinek van állása

 Egy nyugati határszéli, ezerötszáz lelkes magyar faluban nem ismerik a munkanélküliséget, már az óvodában németül tanulnak a gyerekek, ingatlant pedig szinte már nem is lehet venni. A magyarok ingázásból élnek, a keresetüket idehaza fektetik be, a falu turizmusból származó bevételei évről évre nőnek, de élnek itt osztrákok is, akik több mint egy évtizede élvezik Hegykő vendégszeretetét. Az uniós csatlakozásunk 10. évfordulóján ezúttal egy nyugat-magyarországi település sikertörténetét mutatjuk be – a vasfüggöny leomlásától az uniós munkaerőpiac szabaddá válásán át napjainkig – írja a HVG.

Bővebben




A nemek közötti esélyegyenlőségről egyeztettek magyar és norvég képviselők

 Az Nők és férfiak esélyegyenlősége munkacsomag mintaprojektjeit előkészítő munkacsoport ülésre 2014. április 28-30-ig került sor Budapesten – olvasható a toosz.hu-n.

Bővebben




Pluszpénzért kapott előnyök a kórházi ellátórendszerben

   Sok vidéki kórházban nem értik, miként tud a budapesti Uzsoki úti kórház fizetős betegeket műteni – ezt ugyanis szigorúan el kell határolni az OEP-finanszírozott „átlagbetegek” ellátásától – írja a Népszabadság.

Bővebben