Startlaphoz Csatlakozz!

Európai árakhoz európai béreket!

Meglepő fordulatot vett a szokás szerint laposnak ígérkező európai parlamenti kampány, amikor hirtelen berobbant az „európai árakhoz európai béreket” szlogenje, mégpedig egymástól olyannyira gyökeresen eltérő pártok politikusaitól, mint a Jobbik, a DK, az Együtt-PM és az LMP. Valahogy benne van a levegőben, hogy tíz év uniós tagság után elfogyott a türelem bérkérdésben – olvasható a Világgazdaságban Pogátsa Zoltán, a Nyugat Magyarországi Egyetem docensének írása.

Bővebben




A bevándorlás a kampány központi témájává lépett elő

Ezúttal más lesz – ígéri az európai parlamenti választások szlogenje, és tényleg. Noha a bevándorlás a kampány központi témájává lépett elő, immár senki sem az EU-n kívülről érkező migránsokkal, hanem a kelet-európai munkavállalókkal riogat – írja a Népszabadság.

Bővebben




Betegség felmondási idő alatt

 Az egyik munkavállaló 2014. március 5-én felmondással szüntette meg a munkaviszonyát. A felek megállapodtak abban, hogy a munkavállaló utolsó munkában töltött napja 2014.április 4. lesz, addig pedig munkát végez. A munkavállaló a felmondási idő alatt (2014. március 7-én) azonban beteg lett. Kihat-e ez a felmondásra? Meghosszabbítja-e ez a helyzet a felmondási időt? A gyógyulást követően folytatódik csak a felmondási idő, esetleg a felmondás ebben az esetben jogellenessé válik? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A Michelin bejelentette magyarországi teherabroncsgyártásának tervezett leállítását

 Félezren maradhatnak munka nélkül, a Taurus márkájú abroncsokat külföldön gyártja tovább a Michelin.
Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária, a cég közleménye szerint 2015 közepén ér véget a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi, a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található, 9 hektáros telephelyen.

Bővebben




Ötszáz dolgozó tüntet csütörtökön a Parlamentnél

Holnapután ötszáz dolgozójával a Parlament előtt tüntet és petíciót ad át Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének egy debreceni édesipari vállalkozó – írja a Bors online.

Bővebben




Május 31-ig lehet felhasználni a 2012-ben feltöltött SZÉP-kártya pénzeket

A Széchenyi Pihenőkártyákra (SZÉP-kártya) 2012-ben utalt összegeket legkésőbb 2014. május 31-ig lehet elkölteni - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Bővebben




A munkavállalók értékelése

Kellemetlen nyíltan véleményt alkotni, ítéletet mondani valaki másnak a munkájáról, szembesíteni a teljesítményével. Sok vezető ódzkodik ettől, talán azért, mert az ilyen értékelések során az értékelő felkészültsége – vagy éppen felkészületlensége – is napvilágra kerülhet, illetve ódzkodik talán azért, mert az objektív szempontok szerint értékelt munkavállaló értékelése során tán kiderülne, hogy az illető fizetése nincs arányban a teljesítményével – olvasható a gazdasagiradio.hu oldalán.

Bővebben




Hol éri meg jobban dolgozni?

Rengeteg szó esik a külföldi munkavállalásról, itthoni és kinti bérek összehasonlításáról, de keveset foglalkozunk azzal, hogy mi a helyzet országon belül: hogyan él meg egy felszolgáló Budapesten és vidéken, hol éri meg jobban villamosmérnöknek lenni, hogyan alakulnak egy fodrász bevételei és kiadásai a fővárosban, vagy azon kívül. A Profession.hu körképéből kiderül.

Bővebben




Nyugdíjas nők: többen kapnak jóval kevesebbet

   A magyar nyugdíjasok között másfélszer annyi a nő, mint a férfi. Az idős hölgyek átlagban 13 százalékkal kevesebb ellátást kaptak, mint az urak. Magyarországon 2,128 millió öregségi nyugdíjas volt 2013 januárjában, közülük 61 százalék nő – derül ki a KSH pár napja publikált jelentéséből. Az egy évvel korábbi állapothoz képest 2,1 százalékkal nőtt a nyugdíjasok száma – írja az fn.hir24.hu

Bővebben




Ezért menekülnek el az orvosok

  Ha tiszta viszonyokat akarunk az egészségügyben, akkor véget kell vetni annak a közgazdasági nonszensznek, hogy nem annyi az annyi. Hogy mennyit is fordítunk gyógyításra, társadalmi döntés és szerződés kérdése, a honnan költsünk rá, pedig a priorizálásé - mondta lapunknak adott interjújában Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki mindenképpen önálló tárcát szorgalmaz az ágazatnak.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector