Startlaphoz Csatlakozz!

Így változott a pedagógusok besorolása

 2014. március 26-án módosult a pedagógusok előmenetelére és foglalkoztatására vonatkozó végrehajtási rendelet. A módosítások legnagyobb része a pedagógusok besorolását, minősítését érinti, ideértve a Pedagógus I. fokozatba való előrelépéshez teendő minősítő vizsgára, illetőleg a Pedagógus II. fokozathoz szükséges minősítő eljárásra való jelentkezés feltételeit, a vizsga lebonyolítását, illetve a gyakornoki idő szabályait – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Átszokik a lakosság a készpénzre

A banki ügyfelek egy része már előre készült az ingyenes készpénzfelvételre, és sokan vesznek fel azóta többször és nagyobb mennyiségű készpénzt, hogy a törvények ezt megengedik. Az idegen ATM-ek használata is fokozódott, ez alkalmanként 200-250 forintba került a kártyabirtokos bankjának – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Hosszú távú megtakarítása alig akad nálunk valakinek

  Miközben a lakosság nagy része nagyon fél attól, hogy a nyugdíja nem lesz majd elegendő, a közel felének semmilyen megtakarítása nincsen, másik harmadának pedig csak pár hónapra elegendő vagy átmeneti tartalékai vannak – derül ki egy friss kutatásból. Pedig a legtöbbünknek vannak olyan felesleges kiadásai, amelyeken spórolhatna – írja a Privátbankár.

Bővebben




Nők kedvezményes nyugdíjazása: ezekre kell figyelni

A „nők 40” szabály alapján szeretne nyugdíjba menni egy jelenleg még aktív dolgozó. Lehetséges ez? – tudakolta az érintett eddig szerzett szolgálati idejéről is beszámoló munkáltatója. Kérdésére az adozona.hu nyugdíjszakértője, Winkler Róbert válaszolt.

Bővebben




Orbán Viktor: jövőre minden magyarnak lehet munkája

 Az olcsó energiát nevezte az európai versenyképesség jövője szempontjából a legfontosabb kérdésnek Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Berlinben, a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján. A tanácskozáson azt is hangsúlyozta, hogy „Európában nem élhetünk más pénzén”, a kontinens csak a munka révén fejlődhet. Az egy hónappal ezelőtti magyarországi választást úgy értékelte, hogy elsöprő fölénnyel győzött az európai közép.

Bővebben




Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint már minden harmadik ember végzett segítő tevékenységet; a legtöbben fiatalok, akik elsősorban a szociális, környezetvédelmi területen vállalnak ilyen munkát alkalmi jelleggel, de jellemzően évente többször is - derül ki abból a kutatásból, amelyet Soltész Miklós az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára és Orbán Balázs Századvég Alapítvány kutatási igazgatója ismertetett csütörtökön Budapesten.

Bővebben




Módosítható-e a cafeteria-rendszer év közben?

 A cafeteria-rendszer könnyen befogadhatná a lakáshitel támogatás juttatási formát is. Különösen érdemes ott, ahol az egyes munkavállalók cafeteria kerete bruttó módon került meghatározásra – írja az RSM DTM blog.

Bővebben




Több kell felnőttképzésre

Az elmúlt két évben csaknem egymillióan részesültek képzési támogatásban. Ennek ellenére Magyarország nem csak az iskolázottság, de a felnőttképzés tekintetében is elmarad az EU többi tagállamától – írja aVilággazdaság.

Bővebben




Ideális a távmunka a szellemi munkában

Két éve annak, hogy a rugalmas munkavégzést ösztönző kezdeményezést a Telenor és a Microsoft elindította hazánkban: a külföldi mintára létrehozott napon 110 cég 3000 munkavállalója csatlakozott – írja a Metropol.

Bővebben




Ugyanolyan munkáért ugyanannyi bér jár mindenkinek

   Egyenlő bért kell adni az azonos munkakörben dolgozóknak – a Kúria hozta ezt az ítéletet egy munkaügyi perben – írja a Blikk.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector