Startlaphoz Csatlakozz!

Munkaerő-kölcsönzés és az áfa

 Az Áfa törvény a munkaerő-kölcsönzés fogalmát nem ismeri, illetve nem határozza meg, ezért a munkaerő-kölcsönzés keretében megvalósuló ügyletek kapcsán felmerülő áfakötelezettség szempontjából először a vonatkozó munkajogi szabályozást kell megvizsgálni. A munkajogi szabályok alapján határozható meg a fenti ügyletek tartalma, illetve jellegadó tartalma, melynek ismeretében az Áfa törvény egyes rendelkezéseinek a munkaerő-kölcsönzés jogintézménye tekintetében történő alkalmazása is tisztázható. Az Áfa-kalauz írása a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Törékeny marad a hazai konjunktúra

  Beindult, de törékeny a magyar növekedés. A jegybank csodafegyvernek hitt ingyenhitele nem hozta a várt eredményt. Az OECD és az Európai Bizottság (EB) prognózisa szerint jövőre lassul a magyar gazdaság. Belátható időn belül nem leszünk képesek kinőni a nyolcvan százalék körül beragadt államadósságot – írja a Népszava.hu.

Bővebben




A tartós munkanélküliség állapota

  A tartós munkanélküliek életvezetési stratégiáiról és lélektanáról számos tévhit él a társadalomban: nem dolgoznak, nem aktívak, nem keresik a megoldásokat – írja a Magyar Narancs.

Bővebben




Az MSZP EP-képviselőjelöltje megállapodást írt alá a Közmunkás Szakszervezettel

A közfoglalkoztatottak érdekeit is képviseli az Európai Parlamentbe (EP) kerülése esetén Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje, aki erről pénteken Miskolcon írt alá megállapodást Vécsi Istvánnal, a Közmunkás Szakszervezet elnökével.

Bővebben




Székely Tamás: visszakövetelik jogaikat a szakszervezetek

Levélben követelik régi jogaikat az új kormánytól a szakszervezetek, de érdemi párbeszéddel a munka törvénykönyve mielőbbi felülvizsgálatát, a megszüntetésre ítélt korkedvezményes nyugdíj megmentését, valamint a korengedményes lehetőség újraélesztését is elvárják a döntéshoóktól. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége szakmai segítséget is nyújtana követléseik teljesítéséhez, erről beiktatása után írásban is tájékoztatja majd a miniszterelnököt a szervezet.

Bővebben




Választás előtt a pedagógusok

  Bár a Nemzeti Pedagógus Kar megalakításának első lépését aggályosnak látják, a küldöttgyűlésen való részvételt mégis elengedhetetlennek tartják azok a pedagógusok, akik ringbe szállnak a 125 fős testület székeiért. Arról viszont csak elképzeléseik vannak, mi is lesz a küldöttek feladata a júniusi gyűlésen. Azt sem lehet tudni egyelőre, folytatódik-e a küldöttek munkája a 9 fős vezető testület megválasztása után – olvasható az ATV oldalán.

Bővebben




Budapest a legöregebb

 A főváros a legöregebb a 19 megye és Budapest összehasonlításában: ott majdnem másfélszer annyi 65 éven felüli él, mint ahány 14 éven aluli. A nettó keresetek és az átlagnyugdíjak között szintén Budapesten a legnagyobb a különbség – mutatták ki a KSH szakemberei, melyről a Viággazdaság is beszámolt.

Bővebben




Az önkormányzat két közmunkás béréhez tudná kigazdálkodni a hozzájárulást

 – A napokban telefonáltak a gönci munkaügyi központból, azt mondták, diktáljuk be, mennyi közmunkást tudunk alkalmazni minimum és maximum. Szívem szerint azt mondtam volna, hogy minimum és maximum is összesen kettőt, mert ennyinek a bérhozzájárulását talán még ki tudja gazdálkodni a több sebből vérző önkormányzat – ezt mondja Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere, akinek saját közösségi oldalára feltett, kétségbeesett levele alapján a Népszabadság elsőként írta meg: a választások után drasztikusan csökkentette a kormány a közmunkások létszámát.

Bővebben




Baranyában is elfogyott a pénz a közmunkásokra

Baranyában is elfogyott a pénz a közmunkásokra, és ez a helyi munkaügyi központokon is látszik: hirtelen megteltek álláskereső munkanélküliekkel. Ők eddig földet művelni tanultak pénzért - kár, hogy csak pénzük nincse – írja a Népszabadság.

Bővebben




Nem jön ki a kormányzati közmunkás matek

Az ambiciózus kormányzati tervek szerint havi átlagban kétszázezer embert vonnának be idén a közfoglalkoztatásba. A programra elkülönített pénzekből viszont csak 30 százalékkal kevesebb közmunkásra futja – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector