Startlaphoz Csatlakozz!

Kampány a dél-dunántúli nők elvándorlása ellen

Kampány indult a Dél-Dunántúl női munkavállalóinak elvándorlása ellen a közelmúltban: a Lépj és maradj elnevezésű kezdeményezés résztvevői azt remélik, hogy megfelelő szakmai segítséggel a folyamat lelassítható, sőt idővel visszafordítható.

Bővebben




Egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés Magyarországon

Minden eddiginél többen csatakoztak a szervezők szerint az otthoni munkavégzést népszerűsítő Dolgozz otthonról naphoz, amelyet idén szombaton rendeztek meg.

Bővebben




Vége a fiatalok semmi pénzért halálra dolgoztatásának?

Egyre több amerikai fiatal dönt úgy, hogy nem hajlandó ingyen gyakornoki munkát vállalni. A cégek is félnek, hogy ha fizetés nélkül foglalkoztatnak fiatalokat, a gyakornokok kiperelik tőlük a bérüket – erre ugyanis már van példa. A kialakult helyzetben egyes vállalatok inkább úgy döntenek, hogy bezárják gyakornoki programjukat. Magyarországon mindeközben hat hétig lehet fizetés nélkül gyakornokot alkalmazni – de sok esetben ez leginkább csak elviekben van így - írja a HVG.

Bővebben




Továbbra is egyenlőtlen a nők és férfiak jövedelmi helyzete

  Továbbra is egyenlőtlen az amerikai nők és férfiak jövedelmi helyzete. Az amerikai Pew Research Center kutatása szerint a dolgozók 47 százaléka nő és 53 százaléka férfi, de a minimálbérrel vagy annál kisebb keresettel rendelkezők között 62 százalék a nők aránya és csak 38 százalék a férfi.

Bővebben




Munka vagy gyerek: van választás?

A diplomásgyed és a gyed extra bevezetése kiemelt kampánytéma, amelytől a kormányzat a gyermekvállalási hajlandóság növekedését várja. Nem lényegtelen ebből a szempontból, hogy másfél évvel ezelőtt – 2012 nyarán – lépett hatályba az új Munka törvénykönyve, amely a kismamák munkajogi védelmét jelentősen gyengítette. Kétségtelen, hogy a munkavállalói visszaéléseknek gátat kellett szabni. Kérdés azonban, hogy a fürdővízzel együtt a gyermeket nem öntöttük-e ki és vajon a gyed extra igénybevétele valós lehetőség-e a kismamák számára? – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben




A vállalati felső vezetésben és a politikában még mindig alulreprezentáltak a nők

  A férfi kollégák sokat tehetnek azért, hogy a nők ne váljanak láthatatlanná a munkahelyen.  Warren Buffett milliárdos üzletember egy interjúban úgy fogalmazott: sikereimet részben annak köszönhetem, hogy mindig csak a népesség felével, a férfiakkal kellett versenyeznem. Habár az utóbbi 50 évben látványos előrelépés történt, a vállalati felső vezetésben és a politikában még mindig alulreprezentáltak a nők - emlékeztet a Business Insider magazin nyomán a profssion.hu,  mely körülbelül 20 százalékra teszi az Egyesült Államokban vezető beosztásban tevékenykedő nők arányát.

Bővebben




Ötmilliárdot bukhat az egészségügy a norvég szankció miatt

  Az egészségügy 5,2 milliárd forintot vesztíhet - kétséges, hogy a védőnők megkapják-e a laptopjaikat – írja a Népszabadság.

Bővebben




Mit kezdjünk a visszatérő kollégával?

  Gyakori gond a cégeknél a hosszabb távollét – például szülési szabadság – után visszatérő munkavállalók kezelése. A jogi kérdéseken túl fontos munkaszervezési és emberi feladat is felmerül – olvasható a Piac@Profit oldalán.

Bővebben




Nem a bevándorlás, hanem a kulturáis különbség a probléma

Felére csökkent az EU-n belüli vándorlás a gazdasági válság miatt, de még így is 14 millióan élnek hazájukon kívül, egy másik európai országban. Közel felük Kelet-Európából ment nyugatra, ahol sokszor munkaerőhiány van. Egyre több nyugat-európai viszont úgy érzi - alaptalanul -, hogy a keletiek kihasználják a jóléti rendszereiket. Ráadásul kulturális különbségek nehezítik a beilleszkedést – olvasható a vs.hu oldalán.

Bővebben




Nagy-Navarro újabb nyertes pere az MTVA Ellen

Az MTVA egy millió forintos kártérítést követelt az épületükből jogellenesen kirakott szakszervezeti vezetőtől. Nagy-Navarro 2012. november 2-án, a békés tüntetők megtámadása után úgy nyilatkozott, hogy a támadók erőszakot alkalmaztak és ezzel bűncselekményt követtek el. Az MTVA-nál ez borította ki a bilit – olvasható a Hírhatárban.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector