Cameron: át kell alakítani az EU-n belüli szabad munkavállalás rendszerét

 A 2004-es keleti bővítés tanulságai alapján „teljesen más alapokra” kell helyezni az Európai Unió új tagállamaival szembeni átmeneti munkavállalás szabályozását - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.

Bővebben




Se hálapénzzel, se nélküle

„Otthagyhat-e csapot-papot az orvos az extra juttatást jelentő páciense kedvéért? Elvben nem, de a gyakorlatban, nyilván oda fog rohanni” - mondja Kovácsy Zsombor ügyvéd, szakjogász az állami keretek közötti magánellátás kapcsán. Az egykori Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke úgy látja: a betegek már rég nem jutnak hozzá mindahhoz, amit az egészségügyi törvény, és a protokoll előír. A sürgős szükség azonban felülír minden szűkösséget - teszi hozzá a tarnabodi tragédia kapcsán – írja a Népszabadság.

Bővebben




Több mint 250 dolgozó bent ragadt szabadsága miatt büntettek

250 dolgozó tavalyi szabadsága miatt megbüntette az SZKT-t a munkaügyi hatóság. Az igazgató elmondta: a hibát orvosolták, májusig kiadták a bennragadt 1651 napot.

Bővebben




Luxusként gondolunk nyugdíjunkra

A biztos munkahely, és a megfelelő jövedelem jelenti a fő biztonságot a magyarnak. Megtakarítani nem tudunk, a legtöbben az élelmiszerboltban csábulnak el, de még ha le is faragnánk minden kiadást, akkor is csak havi 20 ezret tudnánk félretenni – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Merre tart a munkaerőpiac?

   A jövő az innovátoroké, az előrejelzések szerint már pár éven belül az ő cégeikben dolgozik majd az amerikai munkavállalók többsége. De mennyire lelkesek ez ügyben a magyar fiatalok? Mik a terveik? - e kérdést vizsgálta egy, elsőként a Figyelőben ismertetett tanulmány.

Bővebben




Mérnökhiánytól szenved az olajipar

Világszerte mérnökhiánytól szenved az olajipar. Annak ellenére, hogy az ágazat a jól fizető szektorok között szerepel. Az Y-generáció számára ugyanis nem feltétlenül vonzó a mérnöki pálya. Ezt a folyamatot próbálja megfordítani a Mol-csoport. A vállalat tehetségkutató programjait az Egyesült Államokban is díjazták – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben