Startlaphoz Csatlakozz!

Ezer mérnököt alkalmaz a Bosch Budapesten

Megkezdte a munkát az ezredik mérnök a Bosch budapesti fejlesztőközpontjában, ahol folyamatosan nő a szakemberek száma: csak az utóbbi két évben több mint 300 mérnököt vettek fel – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Vetélytárs vagy alibifoglalkoztató

Kiszoríthatják a helyi termelőket a közmunkával termelt olcsó zöldséggel-gyümölccsel, hiszen a munkabért a költségvetés finanszírozza. Emiatt végül nem nőhet, hanem csökkenhet a foglalkoztatás. Mások szerint viszont a központi források futamideje bizonytalan, és a közmunkások szakértelme sem vetekedhet a gazdákéval, így kétes az ilyen termelés sikere. Abban megegyeznek a szakemberek, hogy az alibimunkának nincs értelme, a közmunkásokat meg kell tanítani „halászni” – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Boros Péterné: A bérfeszültség a közszolgálat minőségét is ronthatja

A közszféra fizetéseiről szóló párbeszéd folytatásában bíznak a szektorbeli érdekvédők, véleményük szerint 20 százalékos lineáris emelés már nem lenne elegendő a helyzet megoldására.

Bővebben




Sztrájk-egyeztetést indított a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet

A létszámhiány, a rossz bánásmód, az elértéktelenedő fizetések, az embertelen munkaidő és munkakörülmények miatt nagy a feszültség a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló (RÜK) Kft-nél. A cégvezetés egyelőre az időt próbálja húzni, a szakszervezet pedig még bízik a tárgyalásos megoldásban – írja a Népszava.

Bővebben




Akár 500 ezren is kaphatnak munkáltatói lakáscélú támogatást

Az OTP Bank számításai szerint körülbelül 500 ezer kedvezményezettje lehet a munkáltatói vissza nem térítendő lakáscélú támogatásnak. A hitelintézet elindította a támogatás folyósításához kapcsolódó szolgáltatását - közölte a bank.

Bővebben




Módosult a külföldiek munkavállalási engedélye

Az Európai Unión kívüli munkavállalók az idei évtől már az úgynevezett összevont eljárásban kérelmezhetik a foglalkoztatásukat és a tartózkodásukat jóváhagyó engedélyt – hívja fel a figyelmet a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, mely hírről a munkajog.hu is beszámolt. Az egyszerűsített eljárás megkönnyíti az Unióba érkező külföldi dolgozók számára az ügyintézést, azonban nem megfelelő körültekintés esetén akár hónapokig tartó kényszerpihenővel is szembenézhetnek.

Bővebben




Hétfő délután a legrosszabb dolgozni

Hétfőn ebéd után 13 óra 42 perckor utálják legjobban a munkájukat, és péntek délután 18 óra 8 perckor a legboldogabbak az emberek egy hatalmas brit szervezet, a Citizen Advice Bureau adatai szerint. A tanulmány alapján szombaton a legjobb nap, a vasárnap pedig ismét nőni kezd a feszültség – írja a Blikk.

Bővebben




Így kell elszámolni a részvényalapú kifizetéseket

Nem ritka, hogy a vállalkozások saját részvényeket vagy ezekre vonatkozó opciókat juttatnak munkavállalóiknak, esetleg más, velük kapcsolatba kerülő gazdasági szereplőknek – írja az ado.hu.

Bővebben




Munkaerő-kölcsönzés: régi módszer új köntösben

Ez a szó, hogy munkaerő-kölcsönzés, ismeretlen fogalom volt évtizedekig Magyarországon, hiszen a rendszerváltást megelőző időkben a törzsgárda tagság és jelvény, no meg annak különféle fokozatai, komoly kitüntetések voltak, a munkavállaló számára tekintélyt, megbecsülést adtak. Akkor éppen az volt a cél, hogy minden üzem kialakítson magának egy állandó gárdát, olyan embereket, akik ismerik egymást, egymásra mindig számíthatnak, és számíthat rájuk a gyár is. No meg, bűncselekmény volt a munkakerülés. Ez a kettő eszmei szempontból kiegészítette egymást – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Boros Péterné: romolhat a közszolgáltatások színvonala a bérfszültség miatt

 A közszféra fizetéseiről szóló párbeszéd folytatásában bíznak a szektorbeli érdekvédők, véleményük szerint 20 százalékos lineáris emelés már nem lenne elegendő a helyzet megoldására – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector