Startlaphoz Csatlakozz!

A magyar vállalkozások 59 százalék a túlélésért küzd

 A magyar cégek fele szerint a következő 12 hónapban nem változik a fizetési kockázat, 33 százalék annak növekedését várja – derül ki a 2014-es Európai Fizetési Kockázati Index felmérésből.

Bővebben




Az egyenlőtlenség lassítja a növekedést

 Szembeszökően hatalmas különbséget mutatnak a várható élettartamban a közép-európai országok: Magyarországon például a főiskolai, egyetemi végzettséggel és jó állással rendelkező férfiak harmincéves korukban arra számíthatnak, hogy tizenhárom évvel többet élhetnek, mint alacsony végzettségű honfitársaik. A nők esetében a különbség öt és fél év. Ez csupán egyetlen kiragadott példa a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kétszáz oldalas friss tanulmányából (Making Inclusive Growth Happen), amely több más nemzetközi intézményhez hasonlóan a nagy recessziót követően a gazdasági növekedés fogalmának szélesebb értelmezése felé fordítja figyelmét – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A közmunkások több mint 90 százaléka megszerezte bizonyíványát

A téli közfoglalkoztatás keretében beiskolázott, a képzést végigjáró 95 ezer ember több mint 90 százaléka már megszerezte bizonyítványát – tudta meg a Magyar Nemzet. Vannak viszont olyanok, akik pótvizsgára kényszerülnek.

Bővebben




A rezidensszövetség érdemi vitát sürget a hálapénzmentes egészségügyről

 A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) szerint meg kell kezdeni az érdemi vitát a hálapénzmentes egészségügyről, aminek alapja az orvosok bérének rendezése és egy kiszámítható életpályamodell. Erről Dénes Tamás, a szövetség elnöke beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Nyugdíjazás miatt megszűnt munkaviszony esetén is van bevallási kötelezettség

  Minden évben gondot jelent a személyijövedelemadó-bevallás elkészítése azoknak a nyugdíjasoknak, akik az adott évben kaptak először nyugdíjat, és korábban a munkáltatóval számoltak el vagy a munkáltató közreműködésével, segítségével készítették el az adóbevallást. Mivel ezekben az esetekben az év utolsó napján, december 31-én nem állt fenn a nyugdíjas munkaviszonya, a bevallást a volt munkáltató nem készítheti el – olvasható a promedad.hu oldalán.

Bővebben




Versenyképes fizetés nélkül jó munkaerő sincs

A válság enyhülésével a munkáltatóknak a létszám bővítése lassan időszerűvé válik, azonban azzal találkoznak, hogy az eddig megszokott áron nem találnak maguknak megfelelő munkaerőt – írja a gazdaagiradio.hu.

Bővebben




A legszegényebb nyugdíjasok

Többségük nő, és a mezőgazdaságban dolgozott. Ők azok, akiknek átlagban kevesebb mint negyedannyi ellátással kell beérniük, mint az átlagnyugdíjasnak – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Munkanélküliség miatt tűnnek el a falvak

A munkanélküliség miatti elvándorlás, az elöregedés, a szolgáltatások hiánya és a gazdasági hátrányok miatt tűnhet el hét somogyi település a statisztikai hivatal legfrissebb kutatása szerint – írja a kapos.hu.

Bővebben




Lehet-e versenytárs a dolgozó?

Munkaviszonyból fakadó általános kötelezettség, hogy a munkavállaló nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné, kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja. A munkavállalót ez a kötelezettség a munkaviszony fennállása alatt, és ellenérték nélkül terheli. A munkaviszony megszűnése után ez az általános magatartási követelmény csak abban az esetben marad fenn, ha a felek versenytilalmi megállapodást kötnek, és a verseny tilalmáért a munkáltató megfelelő ellenértéket fizet a munkavállalónak. A munkáltatónak akkor áll érdekében versenytilalmi megállapodást kötni, ha a munkavállaló a munkaviszony megszűnése után potenciális versenytársként léphet fel – írja az ado.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector