Nincs könnyű helyzetben, aki pályaválasztás előtt áll

 Mit tehetsz, ha nem érdekel a műszaki vonal, és nulla a nyelvérzéked? Márki Viktória, az elsősorban műszaki és IT-területtel foglalkozó hr-cég, a RecruIT Kft. ügyvezetője úgy gondolja, bármilyen terület legjobbjainak mindig is lesz helyük a piacon, de ennél jóval konkrétabb tanácsokkal is szolgál – írja a player.hu.

Bővebben




Húsz gyakori kérdés és válasz az adóbevallásról

 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összeszedett 20 pontot, a gyakran felmerülő kérdésekből. Választ kapunk az adóhatóságtól arra, hogy milyen esetekben kell bevallást benyújtanunk, vagy, hogy mit kell bevallani akkor, ha ingatlant adtunk el a tavalyi év során – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Félméteres matricákat ragasztanak a buszok szélvédőjére

 Életveszélyesnek tartja a buszok szélvédőjére ragasztott, első ajtós felszállásra figyelmeztető matricát a BKV-nál működő egyik legnagyobb érdekvédelmi tömörülés, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke – írja az Origo.

Bővebben




Boros Péterné: Nem megfelelő bérezés a közszférában

A terifarendszer elvesztette jelentőségét, mert hat év óta nem volt bérfejlesztés a közszférában - jelentette ki Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) főtitkára, az ATV május 14-i hajnali műsorában. Az MKKSZ egy többlépcsős bérfejlesztési rendszer megvalósítása érdekében, javaslatot nyújtott be. Egyszerre kell rendezni a közszféra valamennyi dolgozójának illetmény viszonyait, mert hovatovább a gazdasági folyamatok fennakadását eredmányezi a kialakuló szakemberhiány.

Bővebben




Ötéves mélyponton a munkanélküliség, foglalkoztatási rekord

Ötéves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta, a foglalkoztatás pedig rekordot döntött Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai ismertetése szerint a márciussal zárult három hónapban 133 ezerrel 2,2 millióra csökkent a bejegyzett álláskeresők száma; ez 6,8 százalékos munkanélküliségi aránynak felel meg. Legutóbb 2009 elején járt ezen a szinten a brit munkanélküliségi ráta. Tavaly ilyenkor még 7,8 százalék volt az állástalanok aránya Nagy-Britanniában, a pénzügyi válság után kialakult recesszió mélypontján pedig elértre a 8 százalékot.

Bővebben




Utcáról munkába

 Huszonnégy hajléktalan, munkanélküli ember társadalomba való visszailleszkedését segíti egy kétéves, uniós program keretében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület – írja a Népszabadság.

Bővebben




57 éves korunkig szeretnénk dolgozni

A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó kutatásból. Globálisan az IT a legvonzóbb szektor.

Bővebben




Kiküldetés, párhuzamos munkavégzés

A Mt.-ben szereplő 44 napos kiküldetési, kirendelési korlátozáson túl van-e lehetőség egyéni kiküldetési megállapodásra és így a külföldi napidíj további fizetésére? Kiküldetés keretén belül milyen bejelentési kötelezettségei vannak Ausztriában a magyar munkavállalónak, illetve munkáltatójának? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Sok helyen komoly késéssel kapják meg a pénzüket a számlás orvosok

 Az adósságállomány jóval túl van a 60 milliárdon, az igazgatók úgy trükköznek, ahogy tudnak. Például egyre több helyen komoly késéssel kapják meg a pénzüket a számlás orvosok – írja a Népszabadság.

Bővebben




Átverték a védőnőket, most hízelegnek nekik

 Elvileg egy fantasztikus program is lehetne a védőnői, de túl sok sebből vérzik. Egyebek mellett így fogalmazott Herczog Mária az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja, miután Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti választási listavezetője és Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos arról beszélt, nyárra megkaphatja a hungarikum címet a jövőre százéves magyar védőnői szolgálat – írja a Népszava.

Bővebben