Startlaphoz Csatlakozz!

A külföldiek számára is élhető ez az ország?

Amikor az ember külföldre utazik nyaralni, sokszor elviszi magával a fél patikát, aztán kiderül, hogy éppen a nyaraló mellett van a gyógyszertár. Ismeretlen helyre utazni még két hétre sem egyszerű, hát még hosszú távon munkát vállalni külföldön vagy külföldiként Magyarországon. Szerencsére nincs is szükség arra, hogy az első munkanapján a Magyarországra érkező szakember elveszetten ácsorogjon egy buszmegállóban és megpróbáljon eljutni az új munkahelyére. Ugyanis az orientation túra segítségével az ide érkező munkavállaló előre felmérheti, vajon ez az ország megfelel-e neki, megtalálja-e nálunk a már megszokott szolgáltatásokat, élelmiszereket, egészségügyi ellátást – és még sorolhatnánk. Cziczárdi Györgyi, relocation szakember, az Expat Center ügyvezetője azt mondja, sokszor már az állásajánlat elfogadása előtt hozzájuk fordulnak, hogy mutassák be a jelölteknek, mennyire élhető számukra Magyarország.

Bővebben




413 700 regisztrált munkanélküli volt áprilisban

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma 2014 áprilisában. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában 413 700 álláskereső szerepelt, amely az előző hónaphoz képest 4,1 százalékkal (17 700-zal), az előző év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal (138 300-zal) csökkent  – olvasható a profession.hu oldalán.

Bővebben




Ingyenes munkajogi tanácsadás munkavállalóknak és munkáltatóknak

 Elindult a decentwork.hu honlap, ingyenes munkajogi tanácsadó felülettel munkavállalók és munkáltatók számára. Ez a program a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) vezetésével, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Norvég Vállalkozások Szövetsége (Confederation of Norwegian Enterprise, NHO) együttműködésében, a Norvég Alap „Tisztes Munka és Háromoldalú Párbeszéd” Alaprészének támogatásával valósul meg – írja a decentwork.hu.

Bővebben




Százezer euró fölötti végkielégítést kapnak az Opel bochumi üzemének dolgozói

Az év végén mintegy 110 ezer euró végkielégítéssel távozhatnak az Opel bochumi üzeméből az elbocsátott dolgozók - írja a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hírportálja.

Bővebben




A nők esetében különösen veszélyes a munkahelyi stressz

A munkahelyi stressz egyértelműen növeli a szívbetegségek kockázatát az 50 év alatti nők esetében - állítja a több mint 12 000 ápolónő beszámolója alapján készített tanulmány – írja a betegszoba.hu.

Bővebben




Így sértik meg a munkáltatók az egészségügyi előírásokat

  A munkáltatókat a munkajogi és munkavédelmi (ezen belül a foglalkozás-egészségügyi) szerteágazó szabályok betartásának kötelezettsége terheli. Cikkünkben arra keresünk választ, melyek az ezzel kapcsolatos legfontosabb és leggyakrabban megsértett előírások? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Új közfoglalkoztatási program indult Nyíregyházán

Több 1100 álláskereső bevonásával új közfoglalkoztatási program indult Nyíregyházán csütörtökön - közölte a helyi önkormányzat tulajdonában lévő Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. sajtóreferense az MTI-vel.

Bővebben




Nyugdíjcsökkentés jöhet

Már három év múlva is komoly gondok lehetnek a nyugdíjak finanszírozásával, és ennek csak egyik oka a megállíthatatlannak látszó kivándorlási hullám. Egy kutatásból kiderült, a magyarok 57 éves korukig szeretnének dolgozni, de az gondolják, még 66 évesen is kénytelenek lesznek munkát vállalni. A munkavállalók és a nyugdíjasok érdekében is sürgős, de jól átgondolt beavatkozásra lenne szükség, különben néhány év múlva akár a már megállapított ellátásokat is le kell majd faragni – írja a Népszava.

Bővebben




A buszsofőrök nem látnak ki a ragasztmányok mögül

Balesetveszélyes a BKK legújabb ötlete, a buszok szélvédőjére ragasztott elsőajtós felszállásra figyelmeztető matrica. A mintegy félméter hosszú, zöld színű feliratot ugyanis pontosan a sofőrök elé illesztik, így az út egy jelentős részét nem látni. A járművezetők többször is panaszkodtak az életveszélyes megoldás miatt, de az ötletgazda, a Budapesti Közlekedési Központ nem tágít, a BKV vezetése pedig mossa kezeit: ők csupán végrehajtanak.
 

Bővebben




Randstad: Csak 57 eves korunkig dolgoznánk

Budapest, 2014. május 14. – A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó kutatásból. Globálisan az IT a legvonzóbb szektor.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector