Startlaphoz Csatlakozz!

Pótolhatatlan bérterhek

 Becslések szerint 500 milliárd forinttal kurtítaná meg a központi bevételeket a 16-ról kilenc vagy akár nyolc százalékra csökkentett személyi jövedelemadó – írja a Népszabadság.

Bővebben




Betelepülőknek se közmunka, se segély

Sem segélyt, sem pedig közmunka-lehetőséget nem biztosítana öt éven át a sátoraljaújhelyi önkormányzat azoknak a betelepülőknek, akik korábbi lakóhelyükön költözési támogatást kaptak. Mindezt Szamosvölgyi Péter polgármester jelentette ki hétfő reggeli sajtótájékoztatóján – írja a Népszabadság.

Bővebben




2015-től jön a teljes közfoglalkoztatás

A kormány célja, hogy 2015 januárjától minden munkaképes korú, egészséges embernek legalább közmunkát biztosítson - jelentette ki Lázár János hétfőn Csanádalbertin.

Bővebben




Mikor jó megoldás a diákmunka?

  Tipikusan nyáron biztosan az: néhány héten belül óriási mennyiségben özönlenek a munkaerőpiacra újfajta problémakezelésre fogékony, jól terhelhető diákok. Ez a szezonális munkaerőtöbblet rugalmas, gazdaságos és kényelmes létszámgazdálkodást tesz lehetővé a cégek számára.

Bővebben




Tavaly kissé csökkent az EU-s foglalkoztatottsági ráta

 Kissé csökkent, a 2012-es 68,4 százalékról 2013-ra 68,3 százalékra változott a 20-64 éves korosztály foglalkoztatottsági rátája az Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.

Bővebben




Pedagógus elbocsátásoktól tart a PDSZ

  Pedagógus elbocsátásoktól tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a több középiskolában tapasztalható tanulóhiány miatt. A tömörülés a tankötelezettség korhatárának visszaállítását javasolja.

Bővebben




Audi: évente 250 szakmunkástanuló a duális képzésben

Évente 250 szakmunkástanuló vesz részt az Audi Hungaria Motor Kft.-nél a duális szakképzésben; a napokban 150-en kezdték meg gyakorlati vizsgájukat a vállalatnál - tájékoztatta a járműgyár az MTI-t.

Bővebben




Anyasági bírságok

  „A szociológia „anyasági bírságnak” nevezi a jelenséget, amely arra utal, hogy az anyák nehezebben kapnak munkát, majd nehezebben lépnek előre a ranglétrán.” – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Áprilisban 413 700 álláskeresőt tartottak nyilván

Áprilisban 413 700 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az előző év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresők száma - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.

Bővebben




A munkaügyi konfliktusok alternatív kezelése

 Sokat elárul egy társadalomról az, hogy a konfliktusos helyzetek kezelésére milyen intézményes megoldások léteznek. Közhely, hogy a magyar ember szeret pereskedni, a konfliktusokat érzelmi oldalról közelíti és felülről várja az üdvözítő megoldást. Kelet- és Nyugat-Európa között e tekintetben is szemmel látható a különbség. Németországban például a munkaügyi perek jelentős része a felek egyezségével zárul - írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector