Startlaphoz Csatlakozz!

Elképesztően drága a magyar munkabér

A bérterhek régiós összehasonlításban továbbra is kiemelkedően magasak Magyarországon: 100 eurónyi nettó jövedelem kifizetése 196 euró teljes költséget jelent a munkáltatónak – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Hálapénz és várólista

   Évtizedek óta nem sikerült értékelhető eredményre jutni az egészségügyi ellátásban egyébként ugyancsak évtizedek óta jelen lévő – és logikusan meg sem kerülhető – magánfinanszírozás „rendszerbe állításával”. Mostanra azonban egyértelmű lett, hogy a hivatalosan továbbra is egybiztosítós modellben a magánpénzek nélkülözhetetlenek, sőt belépésükkel meg lehetne fékezni a csúszópénzek jelenleg teljességgel ellenőrizhetetlen áramlását is, amivel ugyancsak évtizedek óta nem tud mit kezdeni az állami ellátási rendszer – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Szavatolják a kiküldött munkavállalók jogait

Áldását adta az Európai Parlament a kiküldött munkavállalókkal kapcsolatos új jogszabály-tervezetre. Az EU miniszteri tanácsa már korábban lezárta a vitát az ügyben, így már csak a formális hatályba helyezés van hátra, ami után a tagországoknak két évük lesz az átültetésre – írja a bruxinfo.hu.

Bővebben




Meddig kell dolgozni felmondás után?

A munkaviszony megszűnése soha nem könnyű helyzet, akár a munkáltató, akár a munkavállaló kezdeményezi azt. A legnehezebb helyzet a munkaviszony felmondása esetén van, hiszen ez az egyik fél számára biztos, hogy váratlan változást jelent. Ha az alkalmazottnak mondanak fel, felmerül a kérdés, hogy meddig kell a munkahelyén dolgoznia.

Bővebben




Magyar cég lett a negyedik legjobb munkahely a régióban

   Az AonHewitt humán szolgáltató vállalat ismét Legjobb Munkahely Felmérést végzett a Közép-kelet-európai régióban. A 2014-2016 évekre fő értékelési szempontnak a munkavállalói elkötelezettséget és motivációt választották. Magyarországról az 50-250 fő közötti foglalkoztatók listáján a negyedik helyen a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. végzett. Ebből az alkalomból kérdeztük Csonka Tibort, a Debreceni Hőszolgáltató Kft. gazdasági igazgatóját – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Mit csináljunk, ha munkanélkülivé válunk?

Szokták mondani, hogy egy állás elvesztését meg kell gyászolni, ahogy mondjuk egy kapcsolat végét is. Ugyanakkor nem szabad elkényelmesedni, vagy túlzottan mélyre zuhanni, mert minden statisztika azt támasztja alá, hogy minél hosszabb ideig munkanélküli valaki, annál nehezebben talál új munkahelyet. Persze minden élethelyzet más, az állásvesztés okai és körülményei is különböznek, de az első lendületet érdemes kihasználni, ha pedig valamiért mégsem sikerül, akkor is tehet érte az álláskereső, hogy értékesebb munkaerőnek tűnjön egy jövendő munkáltató vagy fejvadász szemében.

Bővebben




Még több embert bocsát el a Hewlett-Packard

Az eredetileg tervezett 34 ezer alkalmazott helyett 45-50 ezer alkalmazottjától válhat meg a Hewlett-Packard (HP) technológiai gyártó, mire befejeződik a vállalat átszervezése - jelentette be a HP csütörtökön.

Bővebben




Kétgyermekesek adókedvezménye: ezért kell még több

  A jelenlegi átlagbér alatt keresők esetében jól jöhet még az adókedvezmények növelése, hiszen még mindig „nyögik” az adójóváírás kivezetésének terheit – írja az mfor.hu.

Bővebben




Csaknem 60 ezer magyar költözött tavaly Németországba

Csaknem 60 ezren költöztek Magyarországról Németországba tavaly a német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtöki jelentése szerint. A Destatis előzetes adatai alapján 2013-ban 58 993 Magyarországról érkező bevándorlót regisztráltak, ami 7,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 54 827-hez képest. 

Bővebben




Hogyan kell a létminimumnál kevesebb pénzből megélni?

 Hivatalosan megfogalmazva a létminimum érték az a minimális jövedelemszükséglet, amely mellett szerény körülmények között még biztosítani lehet a folyamatos életvitelt. Sokan élnek ennél kevesebből – írja a teol.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector