Így is élhetnének a nyugdíjasok

Június közepén költözhetnek be az első lakók abba az időseknek szánt társbérletbe, amelyet önkormányzati társasházban alakítottak ki Bécsben. Ápolási szolgálatot is biztosítanak.

Bővebben




Csak a kiadás és a munka biztos: őstermelők a piac fogságában

   Sok áruház akciót hirdet, dömpinggyümölccsel árasztják el a piacot, az őstermelők pedig már annak is örülnek, ha csurran-cseppen valami – írja a sonline.hu.

Bővebben




Hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalók

Jár-e szabadság a hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalóknak, kell-e utánuk járulékokat, szochót fizetni, és hogyan csökkenthetik a foglalkoztatók a szakképzési hozzájárulás összegét? – kérdezte az adozona.hu olvasója. dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Bővebben




Milyen jogkövetkezményei vannak a munkaviszony jogellenes megszüntetésének?

Akár a munkavállalói, akár a munkáltatói oldalon nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy a munkaviszony munkáltatói jogellenes megszüntetésének milyen jogi következményei lehetnek. Érdemes minderre felhívni a figyelmet, hiszen mind a munkavállalók, mind a munkáltatók emlékezetében inkább a régi Mt. szabályai élnek - erről ír cikkében a Mayer M. Balázs Ügyvédi Iroda ügyvédje, dr. Bakos Judit.

Bővebben




Nőtt a munkavédelmi szabálytalanságot elkövető munkaadók aránya az első negyedévben

A munkavédelmi hatóság az idei első negyedévben csaknem 4300 munkáltatót ellenőrzött, és ezek 85,1 százalékánál talált munkavédelmi szabálytalanságot, míg 2013 azonos időszakában 84,6 százalék volt ez az arány - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb adatokból.

Bővebben




A világ lakosságának több mint 70 százaléka nem kap megfelelő szociális ellátást

A világ lakosságának több mint 70 százaléka nem kap megfelelő szociális ellátást, és számos magas jövedelmű ország leépíti szociális védelmi rendszerét - olvasható a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legfrissebb, szociális védelemről szóló nemzetközi jelentésében.

Bővebben