Startlaphoz Csatlakozz!

Kétszázezren kivételezettek, tízszer ennyi ember élete kilátástalan

 Az ezredfordulón megfogalmazott várakozások nem teljesültek, hazánkban a mai napig nem alakult ki stabil középosztály – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi tagja

„Nekem az a célom, hogy eljussak a tárgyalóasztalig. Az elveimet nem adom fel, a tükörpróbát ki tudom állni, de arra nagyon figyelek, hogy a tárgyalópartneremet ne minősítsem, mert az ajtót nem vághatom be magam után” –  mondta a szakszervezetek.hu-nak Boros Péterné. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi tagja, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára arra számít, hogy az új konföderációban résztvevők megszokják egymást, és új módszerekkel együtt tudunk dolgozni. Átrendeződésre számít az új szövetségben, ki fog derülni, hogy kik azok, akik ebbe a körbe tartoznak. Szerinte a szakszervezeti munka megújításához nélkülözhetetlen az új típusú kommunikáció és a külföldi tapasztalatok integrálása a szervezetfejlesztésben.

Bővebben
Ferge Zsuzsa: stigmát aggat a kormány a szegényekre

 Az egyre mélyülő szegénység beágyazásának tartja Ferge Zsuzsa szociológus, hogy az új kormányban két államtitkárság foglalkozik majd a rászorulókkal. Eközben megjelent a KSH létminimumról szóló jelentése. Legkevesebb 87 510 forintra van szüksége egy felnőttnek ahhoz, hogy fedezze az életszükségleteit. Ennyit a minimálbéresek sem keresnek, a nélkülözők táborát a közmunkán élők, a segélyezettek és a munkanélküliek gyarapítják - olvasható a Népszavában.

Bővebben
Büntetés várhat a gyermektelen nyugdíjasokra

   Több szervezet és szakértő is a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságára figyelmeztet, miközben a demográfiai folyamatok is egyre rosszabb irányba tartanak. Viszont létezhet megoldás a problémára – írja az mfor.hu.

Bővebben
A metródolgozók nem sztrájkolnak, de repülőtériek igen

A Sao Pauló-i metró dolgozói nem sztrájkolnak csütörtökön, de Rio de Janeiro három repülőtere alkalmazottainak 20 százaléka 24 órás munkabeszüntetést tart ezen a napon.

Bővebben
Duplán szenvednek bűntudattól a dolgozó anyák

A dolgozó anyákat kétszeresen sújtja a bűntudat, mivel állandóan aggódnak, hogy nem elég jó szülők és munkaerők egy személyben - derül ki egy friss kutatásból, melyről a babaszoba.hu számolt be.

Bővebben
Szakadt munkaruhában a buszsofőrök

 Olykor szakadt munkaruhákban dolgoznak a Kapos Volán műszaki szakszolgálat dolgozói, a beszállító ugyanis esetenként nem végzi el a holmik javítását – hívta fel a figyelmet a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a sonline.hu oldalán.

Bővebben
A PSZ tíz javaslattal fordul az emberi erőforrások miniszteréhez

Tízpontos javaslatcsomaggal fordul az emberi erőforrások miniszteréhez a Pedagógusok Szakszervezete. Galló Istvánné elnök egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: többek között kezdeményezik a köznevelési intézmények jogi helyzetének, a mindennapos testnevelésnek, az egész napos iskolának és a kerettantervi szabályozásnak a felülvizsgálatát.

Bővebben
A középkorú férfiak mennének leginkább külföldre

 A külföldi munkaközvetítésre szakosodott Euwork különböző portálok látogatási és jelentkezési adatai alapján meglepő statisztikához jutott. Nem a fiatalok a legmotiváltabbak a külföldi munkavállalásban.

Bővebben
Klíma és védőital is jár hőség idején

A hétvégén kezdődött hőség a munkáltatókra is ró kötelezettségeket: a munkavédelmi előírásokat nemcsak a szabadban, hanem a zárt térben, irodákban dolgozóknál is be kell tartani – a munkavédelmi hatóság bírságolhat is. A legfontosabb a védőital és a pihenőidő – írja az ado.hu.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector