Nyugdíjhelyzet a világban: hazánk gyengén muzsikál

Kiemelten nagy szükség lenne arra, hogy az emberek rendelkezzenek nyugdíjcélú megtakarításokkal, ennek ellenére a magyarok közel felének egyáltalán nincs stratégiája, terve a nyugdíjas éveire vonatkozóan. A megkérdezettek számolnak azzal, hogy tovább kell majd dolgozniuk, vagyis a rugalmas nyugdíjba vonulás lehet a követendő modell a jövőben. Az Aegon Nyugdíj-felkészültégi Indexe a lehetséges 10 pontból hazánkban mindössze 4,9 volt, mellyel utolsó előtti helyen végeztünk a 15 országból álló ranglistán – írja a biztositasiszemle.hu.

Bővebben




Tanárkar, tanárok nélkül

Százötvenezer pedagógus a tagja a ma hivatalosan is megalakuló állami pedagóguskarnak, pedig mindössze 15 ezer tanár szavazott a szervezet 125 küldöttére. A kar valószínűleg lojálisabb lesz az Orbán-kormányhoz, mint a szakszervezetek, de az aránytalan bérrendszer miatt sok tanár ellenszenvével kell majd szembenézniük – írja a Népszava.

Bővebben




Pintér: az életpályamodell és az elektronikus közigazgatás a fő feladat

A köztisztviselők és a hivatásos állományúak életpályamodelljének kidolgozása, valamint az elektronikus közigazgatás megtervezése, megszervezése lesz a Belügyminisztérium fő feladata ebben a kormányzati ciklusban - mondta Pintér Sándor belügyminiszter azon a pénteki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.

Bővebben




Ma tartja alakuló ülését a Nemzeti Pedagógus Kar

Szombaton tartja alakuló ülését a fővárosban a Nemzeti Pedagógus Kar, az ünnepségen beszédet mond Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit, a június 15-i hatállyal kinevezett köznevelési államtitkár.

Bővebben