Startlaphoz Csatlakozz!

Az elnök szerint a szakszervetekkel való jó viszonyra törekszik az NKP

A szakszervetekkel való jó viszonyra törekszik az NKP, és arra, hogy az oktatásban a pedagógustársadalmat képviselő erők egy irányba hassanak - mondta az elnök. Horváth Péter a közrádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott: azt szeretné elérni, hogy a pedagógusok nagy rész azt érezze, önként is belépne ebbe a szervezetbe

Bővebben
Csökken a nyelvvizsgák száma

Folytatódott a csökkenő tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal - mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az előző évben - próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

Bővebben
Munkahely helyett közmunka

 Egymással is vitába keveredett a Miniszterelnökséget vezető miniszter és az agrártárca régi-új vezetője. Lázár János szerint az elmúlt években sikertelen volt a vidékfejlesztés, Fazekas Sándor viszont elégedett volt az általa vezetett minisztérium teljesítményével. Szakemberek úgy vélik, a lényeg inkább az, hogy milyen lesz az elkövetkező hétéves uniós pénzügyi ciklus vidékfejlesztési gyakorlata. Attól is tartanak az előző ciklus tapasztalatai alapján, hogy ez a pénz is a fideszes érdekköröket, a kormánypárt uralmát erősítheti - írja a Népszava.

Bővebben
Hatodik napja sztrájkolnak a vasutasok Franciaországban

Folytatódott hétfőn a kormány által tervezett vasúti reform ellen meghirdetett sztrájk Franciaországban. A négy fő vasutas szakszervezet (CGT, Sud Rail, FO és First) által múlt szerdán meghirdetett és hatodik napja tartó munkabeszüntetés miatti válságból egyelőre semmilyen kiút nem látszik, miután a kormány ragaszkodik ahhoz a javaslatához, amelyet kedden kezd el megvitatni a nemzetgyűlés. 

Bővebben
Az EU-nak 2020-ig több millió magasan képzett munkaerőre lenne szüksége

Csökken az EU-ba harmadik országból érkező migránsok száma, a legtöbben ugyanakkor már nem Indiából, hanem Kínából érkeznek. A bevándorlók többsége a munkaképes korú lakosságot erősíti. Az EU-nak 2020-ig több millió magasan képzett munkaerőre lenne szüksége, miközben a feldolgóziparban, és az elsődleges szektorban egyre kevesebb állásra van szükség. A kontinens ráadásul hihetetlen módon öregszik el, így mindenképp szükség lehet a bevándorlókra. Az Európai Bizottság egy infografikán összegezte az uniós bevándorlást – írja a HVG.

Bővebben
Felmondás próbaidő alatt: a hét legfontosabb szabály

  Próbaidő kikötése esetén nemcsak a határozatlan, de a határozott idejű munkaviszonyt is meg lehet szüntetni azonnali hatállyal és indokolás nélkül. Ez akkor is igaz, ha a határozott idejű munkaviszony időtartama azonos a próbaidő időtartamával (azaz maximum 3 hónapra jött létre a munkaviszony). Nem mindegy mi szerepel a felmondásban és az sem, hogy milyen formában adja ki ezt a kezéből a munkaadó. Egyetlen apró baki és könnyen megütheti a bokáját a figyelmetlen munkáltató. Összeszedtünk hét lényeges szabályt, amit be kell tartania! – írja a Piac@Profit.

Bővebben
Hét megyében is csökkentek a nettó bérek

 Bár a havi statisztikák és a kormányzati nyilatkozatok is arról szólnak már jó ideje, hogy egyre többet keresnek az emberek, a legfrissebb adatok nem kis meglepetést okozhatnak első ránézésre – írja az mfor.hu.

Bővebben
A munkaidő-nyilvántartásról dióhéjban

A munka- és pihenőidőre vonatkozó törvényi szabályok betartásának ellenőrizhetősége érdekében az Mt. előírja, hogy a munkáltató köteles nyilvántartani: a rendes és a rendkívüli munkaidő, a készenlét, valamint a szabadság tartamát. A nyilvántartási kötelezettség fontosságára – garanciális jellegére – tekintettel az alább ismertetendő szabályok az Mt. kógens szabályai közé tartoznak, azaz azoktól, sem a munkavállalóval kötött megállapodásban, sem kollektív szerződésben eltérni nem lehet – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Így segítenének a legrászorultabbakon

   Elindult a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) társadalmi egyeztetése, így most Ön is beleszólhat abba, hogyan költsön el az állam 29 milliárd forintot a következő 7 évben a legszegényebb rétegekre. A véleményeket június 30-ig várják.

Bővebben
Balog szerint a pedagógusokról szól a Nemzeti Pedagógus Kar

  A Nemzeti Pedagógus Kar a pedagógusokról szól, a pedagógusoknak és a pedagógusokért - mondta az emberi erőforrások minisztere a kar alakuló ülése után szombaton Budapesten. A kar elnökévé a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját, Horváth Pétert választották, helyettese Szeleczki János Heves megyei intézményvezető lett.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector