Elbocsátás után felvétel

 A tavalyi leépítések után most költségeket nem kímélve buszvezetőket keres a fővárosi közlekedési cég. Igaz, egyelőre csak egy évre – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Ki akar ma a közigazgatásban dolgozni?

   Meglepő látni, hogy mennyire igazak mindazok az előítéletek, amelyek a közszolgálati humánpolitikával szemben élnek. A merev, bürokratikus kiválasztás, a politikai okok miatt történő fluktuáció a minisztériumokban a motivációt kiölő bérezési rendszer, a versenyszférával szemben a fiatalok számára előnytelen kompenzációs struktúra mind-mind nyilvánvaló a szakemberek előtt is, a megoldás azonban a szféra hatalmas mérete miatt nem egyszerű.

Bővebben




Csak öregszünk, és elszegényedünk

Egyre több a földön a szuperkorú társadalom, ahogy a globális elöregedés vészesen felgyorsult. A jelenség a világ legfejlettebb és az elmúlt évtizedekben leggyorsabban fejlődő országaiban a legdrámaibb, és teljesen átrajzolhatja a világgazdaság 21. századi térképét – írja az Origo.

Bővebben




Korlátozták Kanadában a külföldiek munkavállalási lehetőségeit

 Korlátozta a kormány Kanadában a külföldiek munkavállalási lehetőségeit, miután sok panasz érkezett a hatóságokhoz arról, hogy a munkaadók az alkalmazott kiválasztásakor előnyben részesítik az olcsóbban foglalkoztatható külföldieket.

Bővebben




Szociális államtitkár: közelebb kell kerülni a krízisben lévőkhöz

 A kiépült nagy szociális ellátórendszerek mellett a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani a kísérleti jellegű kezdeményezésekre, amelyek a felzárkózásban „közel mernek menni a társadalmi problémákhoz, a családok kríziséhez” - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek a tatabányai Mésztelepen tett látogatásán.

Bővebben