Bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét - közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.

Bővebben




Kötelező-e nyugdíjba menni, mennyit dolgozhat a nyugdíjas?

 Ha a munkavállaló eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, köteles-e elmenni nyugdíjba vagy dolgozhat tovább? A nyugdíjas munkavállaló maximum mennyit dolgozhat egy hónapban? Az Adózóna olvasójának kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Bővebben




Hitelt venne fel? Pórul járhat, ha minimálbéren van bejelentve

 Ősztől jöhet a jövedelemarányos törlesztőrészlet szabályozás. Eszerint a hiteltörlesztésre fordított havi összeg nem lehet magasabb a NAV által igazolt jövedelem bizonyos százalékánál. Ugyanakkor vannak olyanok, akiknek minél előbb gondoskodniuk a megfelelő jövedelem igazolhatóságáról, ha hitelt akarnak felvenni – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Durva visszaélések az őrző-védő cégeknél

Hogy mennyire fekete a szektor, azt jól érzékelteti, hogy a NAV milyen súlyos visszaéléseket tapasztalt a vagyonvédelmi vállalkozásoknál az utóbbi években – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Kinek jár lakhatási támogatás?

 Ha a regisztrált álláskereső lakhelyétől 100 kilométerre, vagy 5 órányi útra talál munkát, lakhatásához jelentős összegű támogatást igényelhet.

Bővebben