Rezsióradíj: nem teljes megoldás

 Várhatóan már az ősszel életbe lép az a kormányrendelet, amely minimális rezsióradíjat határoz meg a biztonsági cégek számára. A BDO Magyarország álláspontja szerint az intézkedés jó irány a vagyonőri szakma fehérítése felé, ám érezhető változást csak az alvállalkozói láncok végén szereplő, szándékosan fantomizált cégekkel való trükközés megakadályozása hozhat. Ehhez jogszabályi szinten kellene rögzíteni a megrendelők gondossági kötelmét is – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A tanulmányi szerződés felmondása

Számos szakmában létfontosságú a szaktudás folyamatos fejlesztése, naprakészen tartása. Ezt felismerve a munkáltatók rendszeresen szerveznek továbbképzéseket, a munkavállalók pedig gyakran önállóan is képzik magukat. Mikor lehet felmondani a tanulmányi szerződést és milyen következményei vannak a szerződésszegésnek? Az alábbi cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Általános sztrájk kezdődik Szerbiában

 Általános sztrájkot hirdetett a két legnagyobb szerb szakszervezeti szövetség a munkatörvénykönyv, a bérek és nyugdíjak tervezett módosítása ellen.

Bővebben




A válság előtti mélypontjára csökkent a munkanélküliség

A pénzügyi válság óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Nagy-Britanniában, mint most. A brit statisztikai hivatal szerdai bejelentése szerint a március és május közötti időszakban a nyilvántartott állástalanok aránya 6,5 százalékra csökkent; ez a legalacsonyabb ráta 2008 utolsó negyedéve óta.

Bővebben




Kevesebb a munkanélküli, mégis többen keresnek állást

Bár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint egy év alatt 104 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a Profession.hu rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. A teljes képhez hozzátartozik, hogy eközben 44 százalékkal nőtt az állásajánlatok száma is az online állásközvetítő portálon – olvasható a vs.hu oldalán.

Bővebben




Végre mától nem az államnak dolgozunk

   Ezt a dátumot az országok adórendszereinek szemléletes leírására használják. Azt jelzi, hogy meddig dolgozott egy átlagos munkavállaló azért, hogy az államnak járó adókat és járulékokat kifizesse - adta hírül a 444.hu.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az átlagembernek év végéig már nem kell adóznia, egyszerűen csak a teljes éves jövedeleméből akkora rész megy az államnak, amekkorát a január 1-től július 16-ig megtermel.

Bővebben




Szégyenlista készült a béreket nem fizető vállalatokról

Szégyenlistát állított össze a horvát adóhivatal azokról a vállalkozásokról, amelyek több mint három hónapja nem fizettek bért alkalmazottaiknak - írták a zágrábi lapok szerdán internetes kiadásaikban.

Bővebben




A munkanélküliség aggasztja legjobban a magyarokat

  A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé – közölte az Ipsos egy nemzetközi közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva, amelyet 24 országban, 19 ezer ember körében végeztek. A második helyen a szegénység és a szociális egyenlőtlenség végzett, ezt 56 százaléknyian gondolják problémának, majd a korrupció következik, amelyet 46 százalék sorolt a legjelentősebb gondok közé – olvasható az Origón.

Bővebben




Minimum 200 ezer nettót akarnak a középiskolások

Szinte minden diák szeretne továbbtanulni közülük, mert céljuk a magas fizetés és a vezetői pozíció, leginkább egy nagyvállalatnál – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




A tehetősek sem bíznak az állami nyugdíjban

Minden ötödik közepesnek számító éves jövedelemmel rendelkező magyar rendkívül pesszimista azzal kapcsolatban, hogy idős korában lesz-e elég pénze fedezni a felmerülő egészségügyi kiadásait. Az emberek negyede arra számít, hogy nyugdíjas éveiben gyermekei anyagi támogatására lesz szüksége – írja a Népszabadság.
 

Bővebben