Munkajogilag teljesen védtelenek a napszámosok

Mint kiderült, nem zellert, hanem petrezselymet gyomlált ötven napszámos egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetben. Égési sérüléseket szenvedtek: a szegedi klinikán ápolják őket. Az „újcselédség” munkajogilag teljesen védtelen – írja a Népszava.

Bővebben




Hajózási szakemberek hátrányosnak tartják a belvízi hajósok munkaidejének szabályozására tett uniós javaslatot

Magyar hajózási szakemberek hátrányosnak és feleslegesnek tartják a belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók munkaidejének szabályozására vonatkozó, új uniós javaslatot - közölte a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) és a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének (MBFSZ) elnöke az MTI kérdésére.

Bővebben




Több mint 40 órát dolgoznak hetente a magyar munkavállalók

 Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből.

Bővebben




Se tudás, se munkakedv

 Nehézkes Magyarországon a megfelelő munkaerőt megtalálni, a jelöltek képzettsége sok esetben nem felel meg a kívánalmaknak, a jó munkaerőért kiélezett verseny folyik, a munkavállalók pedig alulmotiváltak  - írja a Piac@Profit.

Bővebben