Startlaphoz Csatlakozz!

Egyeztettek az MNV-vel a Volán szakszervezetek

A Volán-cégcsoport szervezeti átalakításáról, járműrekonstrukciós programjáról, a munkahelyek megtartásáról egyeztetettek a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) Volán portfólió irányításáért felelős vezetői a cégcsoport szakszervezeteivel - tájékoztatta a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) kedden az MTI-t közleményben.

Bővebben




Adókedvezményes megoldás munkahelyi balesetekre

A munkahelyi balesetek terén nincs javulás, igaz nem is lett rosszabb a helyzet. Évente 17 ezer munkahelyi baleset történik hazánkban, ezek elsősorban a kisebb cégeknél fordulnak elő, és a legtöbb alkalommal csonttörésről van szó. A vállalatok, ezen belül is a kkv-k egyre körültekintőbbek, ezt jelzi, hogy fokozatosan emelkedik a vállalati baleset-biztosítások száma, amelyek népszerűségéhez az adó- és járulékkedvezményekkel az állam is hozzájárul - hívja fel a figyelmet a Budapest Prime.

Bővebben




Németország, Ausztria segíti, Nagy-Britannia szigorítja a munkavállalást

Nagy-Britannia újabb intézkedéssel csökkentené vonzerejét mint bevándorlási célország. Németország és Ausztria ellenben programokkal segíti a külföldi munkavállalókat, írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




A buszsofőrök munkáját népszerűsíti egy pécsi szakszervezet

A pécsi buszközlekedési vállalatnál működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) kampányt indít, hogy közelebb hozzák egymáshoz a dolgozókat és az utasokat.

Bővebben




Hézagos strasbourgi döntés a szolgálati nyugdíjról

 A strasbourgi bíróság jogerős döntése szerint nem sérti az emberi jogok európai egyezményét, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött személyek esetében a szolgálati nyugdíjat járandósággá alakították át és megadóztatják. A Magyar Helsinki Bizottság négy ponton kifogásolja a határozatot.

Bővebben




Mi szerepeljen a munkaszerződésben?

A munkáltató és munkavállaló között létrejövő munkaviszony alapja a munkaszerződés. Az RSM DTM blog legfrissebb bejegyzésében összefoglalta, hogy az új Mt. szerint a munkaszerződésnek milyen kötelező tartalmi elemei vannak.

Bővebben




Szorongunk a jövőtől

A magyarok teikntélyes hányada szorongva néz a nyugdíjas évei elé. A felnőttek mintegy fele úgy vélekedik, hogy jóval kevesebb nyugdíjra számíthatnak majd, mint a jelenlegi jövedelmük, s emiatt bizonytalanná válik a megélhetésük – írja a Szabad Föld.

Bővebben




Ötezer dollár, ha felmondasz

 Úgy tűnik, sikeres és terjed az a program, amelynek célja a kitalálója szerint az, hogy a munkavállalók gondolkodjanak el jövőjükön. Szeretnék, hogy a tudatos és lojális alkalmazottak maradjanak a cégeknél – írja az itcafe.hu.

Bővebben




Étkezési csekk helyett hiteltörlesztés

Bekapcsolódtak a munkaadók a dolgozók hiteltörlesztésébe, az utóbbi hetekben több foglalkoztató is pénzt utalt a bankoknak. Szakmai vélekedés szerint a jelenség már az ősszel tömegessé válhat. A futamidő végénél tartó devizaadósoknak ugyanakkor érdemes elgondolkodniuk azon, kérnek-e hiteltörlesztési támogatást – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Nyugdíjkedvezmény a sokgyermekeseknek

Melyik az az állam, amely a magyarországihoz hasonló mértékű társadalombiztosítási járulékot von el a munkáltatóktól és a munkavállalóktól, és még szigorúbb feltételekhez köti az egészségügyi ellátást? Lettországban igencsak sokba kerül a fogfájás – írja a ec.europa.eu nyomán az adozona.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector