Startlaphoz Csatlakozz!

Mennyit keresnek, és hány hónap alatt találnak állást a bölcsészek?

Havonta nettó 122-154 ezer forintot visznek haza, és 3-5 hónap alatt tudnak elhelyezkedni a különböző egyetemekről, főiskolákról kikerülő, pályakezdő bölcsészek. Itt vannak a 2013-as diplomás-pályakövetési rendszer adatai – olvasható az eduline.hu oldalán.

Bővebben




Érdemes időseket alkalmazni

A szenior munkaerő foglalkoztatásának legnagyobb előnye: tanulhatsz idősebb kollégáidtól - hívja fel a figyelmet a Hays közleménye.

Bővebben




A borravaló és a hálapénz munkajogi megítélése

  A munkaviszonyra tekintettel főszabály szerint a munkavállalót a munkáltatótól illeti meg díjazás. Ettől eltérően azonban bizonyos szakmákban a munkabér mellett igen jelentős – nem egyszer azt meghaladó – tételt jelentenek a harmadik személyektől (nem a munkáltatótól kapott) juttatások – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Megugrott a pénztárak vagyona

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén, éves szinten 12 százalékkal nőtt - közölte a pénztárszövetség csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben




Sok a diák kevés nyári munkára

A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.

Bővebben




Pernyertes dolgozó munka nélkül?

A jogellenes munkaviszony megszüntetés azzal járhat, hogy a bíróság a munkavállaló további foglalkoztatására kötelezi a munkáltatót. Ezt ugyan csak kivételes esetekben kérheti a munkavállaló, ám ha minden törvényi feltétel fennáll, a munkaviszony helyreállítása kötelező. De mi a helyzet, ha a munkáltató képtelen munkát adni a visszatérő pernyertes munkavállalónak? – olvasható az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben




Több az újszülött, de nyugdíj így sem lesz

A KSH nemrég nyilvánosságra hozott adatai szerint ugyan nő a születések száma, a népesség mégis öregszik, így a várakozások szerint 2050-re 6 eltartott jut majd 4 aktív keresőre. A gyermekvállalási kedv ösztönzése is megoldás lehet a nyugdíjkérdésre – írja a Figyelő.

Bővebben




Munkahelyi jogsértések, kiszolgáltatott fiatalok

Érdemes lenne a bírságok összegét emelni, és más szankciókat is alkalmazni.Az elmúlt hetekben láttak napvilágot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal jelentései, melyek a munkaügyi jogsértések magas számával (a foglalkoztatók 58%-ánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízből nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat) döbbentették meg a közvéleményt – olvasható a haon.hu odalán.

Bővebben




Tévhitek a munkavédelemről

Az, hogy nincs elég árbevétele egy cégnek, nem befolyásolja a munkavédelmi ellenőr bírságolási szándékát, ahogy a tevékenységtől sem függ a bírság mértéke. Pedig a cégek többsége mindkettőben bízik, amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Továbbképzést tart a színházi dolgozók szakszervezete

A Színházi Dolgozók Szakszervezete szeptemberben továbbképzést tart leendő és már gyakorló szakszervezeti vezetők részére.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector