Mennyit keresnek, és hány hónap alatt találnak állást a bölcsészek?

Havonta nettó 122-154 ezer forintot visznek haza, és 3-5 hónap alatt tudnak elhelyezkedni a különböző egyetemekről, főiskolákról kikerülő, pályakezdő bölcsészek. Itt vannak a 2013-as diplomás-pályakövetési rendszer adatai – olvasható az eduline.hu oldalán.

Bővebben




Érdemes időseket alkalmazni

A szenior munkaerő foglalkoztatásának legnagyobb előnye: tanulhatsz idősebb kollégáidtól - hívja fel a figyelmet a Hays közleménye.

Bővebben




A borravaló és a hálapénz munkajogi megítélése

  A munkaviszonyra tekintettel főszabály szerint a munkavállalót a munkáltatótól illeti meg díjazás. Ettől eltérően azonban bizonyos szakmákban a munkabér mellett igen jelentős – nem egyszer azt meghaladó – tételt jelentenek a harmadik személyektől (nem a munkáltatótól kapott) juttatások – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Megugrott a pénztárak vagyona

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén, éves szinten 12 százalékkal nőtt - közölte a pénztárszövetség csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben




Sok a diák kevés nyári munkára

A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.

Bővebben




Pernyertes dolgozó munka nélkül?

A jogellenes munkaviszony megszüntetés azzal járhat, hogy a bíróság a munkavállaló további foglalkoztatására kötelezi a munkáltatót. Ezt ugyan csak kivételes esetekben kérheti a munkavállaló, ám ha minden törvényi feltétel fennáll, a munkaviszony helyreállítása kötelező. De mi a helyzet, ha a munkáltató képtelen munkát adni a visszatérő pernyertes munkavállalónak? – olvasható az ugyvedvilag.hu oldalán.

Bővebben




Több az újszülött, de nyugdíj így sem lesz

A KSH nemrég nyilvánosságra hozott adatai szerint ugyan nő a születések száma, a népesség mégis öregszik, így a várakozások szerint 2050-re 6 eltartott jut majd 4 aktív keresőre. A gyermekvállalási kedv ösztönzése is megoldás lehet a nyugdíjkérdésre – írja a Figyelő.

Bővebben




Munkahelyi jogsértések, kiszolgáltatott fiatalok

Érdemes lenne a bírságok összegét emelni, és más szankciókat is alkalmazni.Az elmúlt hetekben láttak napvilágot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal jelentései, melyek a munkaügyi jogsértések magas számával (a foglalkoztatók 58%-ánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízből nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat) döbbentették meg a közvéleményt – olvasható a haon.hu odalán.

Bővebben




Tévhitek a munkavédelemről

Az, hogy nincs elég árbevétele egy cégnek, nem befolyásolja a munkavédelmi ellenőr bírságolási szándékát, ahogy a tevékenységtől sem függ a bírság mértéke. Pedig a cégek többsége mindkettőben bízik, amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Továbbképzést tart a színházi dolgozók szakszervezete

A Színházi Dolgozók Szakszervezete szeptemberben továbbképzést tart leendő és már gyakorló szakszervezeti vezetők részére.

Bővebben